Amstelveen,
09
december
2015
|
15:34
Europe/Amsterdam

KLM biedt klanten 5 nieuwe lijndiensten in Europa

Southampton (UK), Inverness (UK), Dresden (Duitsland), Genua (Italië) en Valencia (Spanje)

Samenvatting

In de zomer 2016 breidt KLM haar netwerk uit met vijf nieuwe Europese bestemmingen: Southampton, Inverness, Dresden, Genua en Valencia. Klanten kunnen nu kiezen uit totaal 76 Europese bestemmingen die KLM rechtstreeks vanuit Amsterdam aanvliegt. In totaal voegt KLM volgende zomer tot wel 700.000 stoelen (5% groei) toe op Europese bestemmingen.

KLM vliegt klanten uit heel Europa naar onze hub in Amsterdam voor verbindingen op vluchten naar onze bestemmingen over de hele wereld. Wij streven ernaar om ons Europese netwerk verder uit te breiden, zodat we meer directe vluchten van en naar Amsterdam en meer en betere verbindingen via Schiphol kunnen bieden aan onze passagiers. Ik ben trots om te kunnen aankondigen dat we vijf Europese bestemmingen toevoegen aan ons netwerk, waardoor Europese reizigers nog meer mogelijkheden krijgen om de wereld te verkennen. De nieuwe bestemmingen zijn relevant voor zowel onze hub Schiphol als onze positie in de lokale markten.
Pieter Elbers - President-directeur KLM

Met ingang van 1 februari 2016 schort KLM de vlucht naar Keulen in Duitsland op. Passagiers in de regio Keulen en de regio Bonn kunnen gebruik maken van de door KLM uitgevoerde vluchten van en naar Düsseldorf.

Over Southampton

Southampton is de grootste stad in het graafschap Hampshire aan de zuidkust van Engeland en ligt 121 kilometer ten zuidwesten van Londen en 31 km ten noordwesten van Portsmouth. Southampton is bekend van de RMS Titanic, de Spitfire en meer recent als thuishaven van een aantal van de grootste cruiseschepen ter wereld. Southampton heeft een groot winkelcentrum met de naam West Quay, dat bij het openen een van de grootste winkelcentra in Europa was.

Over Inverness

Inverness (letterlijk "monding van de rivier de Ness") is een stad in de Schotse Hooglanden. Het is de toegangspoort tot de Schotse Hooglanden, bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving (Loch Ness en Isle of Skye). Het gebied rondom Inverness staat bekend om de economische bedrijvigheid.

Het is de thuisbasis voor Schotlands grootste biochemische bedrijven, evenals grote merknamen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, met inbegrip van vele wereldwijd bekende whisky distilleerderijen.

Southampton en Inverness zijn de vijftiende en zestiende bestemming in het Verenigd Koninkrijk die rechtstreeks bediend worden door KLM.

Over Dresden

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. Het is gelegen in een vallei aan de rivier de Elbe, in de buurt van de Tsjechische grens. Dresden heeft een lange geschiedenis als de hoofdstad en de koninklijke residentie van de keurvorsten en koningen van Saksen. Door de eeuwen heen is de stad hierdoor voorzien van culturele en artistieke hoogtepunten. De stad werd bekend vanwege barok en rococo in het stadscentrum. Voor en na de Duitse hereniging in 1990 was en is Dresden een cultureel, educatief, politiek en economisch centrum van Duitsland en Europa.

Dresden wordt de tiende bestemming in Duitsland, die rechtstreeks vanuit Amsterdam door KLM wordt bediend.

Over Genua

Genua is de hoofdstad van Ligurië en de zesde grootste stad in Italië. Genua heeft de bijnaam ‘la Superba’ ("de trotse") te wijten aan het glorieuze verleden en de indrukwekkende bezienswaardigheden. Een deel van de oude stad van Genua is in 2006 bijgeschreven op de World Heritage List van UNESCO. De rijke culturele geschiedenis van de stad vooral op het gebied van kunst, muziek en eten maakte dat Genua in 2004 de Culturele Hoofdstad van Europa werd. Het is de geboorteplaats van Christoffel Columbus en Niccolo Paganini. Genua, dat de zuidelijke hoek van de industriële driehoek van Noordwest-Italië (Milaan-Turijn-Genua) vormt, is een van de belangrijkste economische centra van Italië. Het historische maritieme station Ponte dei Mille is vandaag de dag een technologisch geavanceerde cruise terminal. De faciliteiten zijn ontworpen naar 's werelds meest moderne luchthavens, waarbij snel in- en uitstappen in de nieuwste generatie schepen centraal staat.

Genua zal de zevende bestemming in Italië zijn, die rechtstreeks vanuit Amsterdam door KLM wordt bediend.

Over Valencia

Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Valencia en de derde stad van Spanje na Madrid en Barcelona. De stad ligt aan de oevers van de Turia, aan de oostkust van het Iberisch schiereiland, centraal in de Golf van Valencia aan de Middellandse Zee. Het historische centrum is een van de grootste in Spanje, met ongeveer 169 hectare; dit erfgoed van oude monumenten, doorkijkjes en culturele attracties maakt Valencia tot een van de populairste toeristische bestemmingen van het land. Belangrijke monumenten zijn de kathedraal van Valencia, de Torres de Serrans, de Torres de Quart, de Llotja de la Seda (uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO in 1996), en de Ciutat de les Arts i les Ciències (Stad van Kunst en Wetenschappen), een op entertainment gebaseerd cultureel complex ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela.

De haven van Valencia is de vijfde drukste containerhaven in Europa en de drukste containerhaven aan de Middellandse Zee.

Valencia zal de vierde bestemming in Spanje zijn die rechtstreeks vanuit Amsterdam door KLM wordt bediend.

Planningen nieuwe bestemmingen (lokale tijd)

 

Inverness vanaf 17 mei

• Vertrek Amsterdam 09:45 - Aankomst in Inverness 10:25

• Vertrek Inverness 11:00 - Aankomst in Amsterdam 13:40

• Type vliegtuig: Fokker 70

 

Southampton vanaf 16 mei

• Vertrek Amsterdam 08:35 - Aankomst in Southampton 08:45

• Vertrek Southampton 09:20 - Aankomst in Amsterdam 11:30

• Vertrek Amsterdam 16:40 - Aankomst in Southampton 16:50

• Vertrek Southampton 17:25 - Aankomst in Amsterdam 19:35

• Type vliegtuig: Fokker 70

 

Dresden vanaf 16 mei

• Vertrek Amsterdam 16:15 - Aankomst in Dresden 17:40

• Vertrek Dresden 18:15 - Aankomst in Amsterdam 19:45

• Type vliegtuig: Fokker 70

 

Genua vanaf 22 april

• Vertrek Amsterdam 10:05 - Aankomst in Genua 11:45

• Vertrek Genua 12:20 - Aankomst in Amsterdam 14:20

• Type vliegtuig: Embraer 190

 

Valencia vanaf 23 april alleen op zaterdag en zondag, vanaf 16 mei dagelijks

• Vertrek Amsterdam 13:45 - Aankomst in Valencia 16:15

• Vertrek Valencia 17:00 - Aankomst in Amsterdam 19:35

• Type vliegtuig: Boeing 737-700