Amstelveen,
04
juni
2015
|
11:29
Europe/Amsterdam

KLM biedt 24/7-service op Koreaans social media platform Kakao Talk

Samenvatting

Vanaf vandaag breidt KLM haar social media-portfolio uit met het Koreaanse 'one-to-few'-platform Kakao Talk. De uitbreiding ondersteunt de visie van KLM om op de social media aanwezig te zijn waar haar klanten zijn. Koreaanse klanten kunnen nu 24/7 hun reisvragen stellen in het Koreaans.

De toevoeging van Kakao Talk aan het social media-portfolio past perfect binnen onze social media-strategie. Er is steeds meer vraag naar service via 'one-to-few'-netwerken, en daarom is Kakao Talk een waardevolle aanvulling op onze bestaande 'one-to-many'-platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.
Tjalling Smit, Senior Vice President E-Commerce AIR FRANCE KLM

Met deze nieuwe service helpt KLM Koreaanse klanten bij allerlei verzoeken, van het kiezen van een stoel en het omboeken van een ticket tot het annuleren van een vlucht en het regelen van extra bagage. De social media-service is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. KLM streeft ernaar om vragen binnen één uur te beantwoorden en binnen 24 uur op te lossen.

KLM biedt al een vergelijkbare service aan in 14 talen via verschillende 'one-to-many'-platforms op Facebook, Twitter, LinkedIn en VKontakte. Met de introductie van WeChat - een 'one-to-many'-platform vooral populair in China,- en de lancering van Kakao Talk datwereldwijd gebruikt wordt door 100 miljoen mensen, verbreedt en versterkt KLM haar bestaande social media-portfolio.