Amstelveen,
24
september
2014
|
16:42
Europe/Amsterdam

KLM biedt 24/7 service in Chinees op Sina Weibo en WeChat

Samenvatting

KLM gaat klanten vanaf vandaag ook in het Chinees helpen op social media. Chinese klanten van KLM kunnen daarmee hun reis gerelateerde vragen stellen op Sina Weibo en WeChat. Daarnaast biedt KLM al service op Facebook en Twitter in tien talen.

China is een belangrijke markt voor KLM. KLM heeft de meeste verbindingen vanuit Europa naar China. Voor Chinese passagiers die naar Schiphol vliegen biedt KLM 135 bestemmingen wereldwijd. KLM wil graag aanwezig zijn op de social media platforms waar haar klanten zich bevinden. Door de aanvulling met Chinees kan KLM haar klanten een nog betere service bieden.
Martijn van der Zee, Senior Vice President E-Commerce AIR FRANCE KLM

Klanten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week via social media terecht met vragen zoals het selecteren van een stoel, het omboeken van een ticket, het annuleren van een reservering of voor het regelen van extra bagage. Daarnaast doet KLM er alles aan om haar klanten binnen een uur antwoord te geven en binnen 24 uur een oplossing te bieden.

KLM heeft gekozen voor Sina Weibo en WeChat omdat dit de in China zeer populaire Social media zijn.

Met de toevoeging van Chinees is KLM’s service op social media inmiddels beschikbaar in elf talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Frans, Noors, Russisch, Japans en Chinees. Om nog meer klanten beter van dienst te kunnen zijn, blijft KLM haar service de komende periode met nog meer talen uitbreiden.