Amstelveen,
25
april
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM’s sandwichverpakking op Europa-vluchten

Samenvatting

De sandwiches van KLM op Europa-vluchten hebben vanaf vrijdag 1 juni een verpakking die vormgegeven is door studenten van de Kunstacademie AKV|St.Joost, Avans Hogeschool. KLM heeft aan het begin van dit jaar voor de studenten de prijsvraag “Delicious Art” uitgeschreven. De studenten werd gevraagd een ontwerp te maken dat culinair, verrassend, inspirerend en energiek is en aansluit bij het Nederlandse karakter van KLM.

Samen met KLM Facebook-fans beoordeelde KLM de inzendingen. Silvie Buenen, Tom van der Pijl en Agnes Loonstra hebben de winnende ontwerpen gemaakt. De drie winnaars stappen binnenkort bij KLM aan boord en kunnen daar dan hun eigen ontwerp bewonderen. De drie designs worden zes maanden getoond op een totaal van vijf miljoen verpakkingen.

Paul Elich, EVP KLM Inflight Services: “Om onze passagiers tijdens het reizen te inspireren, werkt KLM al jaren samen met de gevestigde namen uit de Nederlandse designwereld zoals Marcel Wanders, Mart Visser en Viktor&Rolf.
Nederland zit vol jong en onontdekt talent. Door studenten van de Kunstacademie AKV|St.Joost, Avans Hogeschool te vragen om de nieuwe sandwich¬verpakking te ontwerpen, bieden we dit jonge talent een kans om hun werk aan de hele wereld te laten zien. We zijn erg verheugd dat de winnende ontwerpen zo goed aansluiten bij KLM”.

Het KLM Inflight product label heet “Delicious”. Dit komt op veel KLM inflight producten in Economy class terug zoals snacks, maaltijden, sandwiches en hot towels. De “Delicious Art” verpakkingen zijn te zien aan boord van KLM- en KLM Cityhoppervluchten binnen Europa op vluchten die tussen de 100 en 170 minuten duren. Op vluchten korter dan 100 minuten worden ze tot 9.00 uur ’s ochtends geserveerd.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws