24
september
2019
|
16:30
Europe/Amsterdam

Klanten KLM stappen sneller uit op Schiphol met eerste volautomatische dubbeluitgevoerde passagiersbrug ter wereld

Samenvatting

Schiphol en KLM hebben ‘s werelds eerste volautomatische dubbeluitgevoerde passagiersbrug in gebruik genomen. Met deze innovatie wordt een dubbel uitgevoerde passagiersbrug binnen een minuut automatisch aangesloten aan een vliegtuig, wat de wachttijd van de passagier verkort. De volautomatische brug draagt verder bij aan een korte tijd tussen aankomst en vertrek van het vliegtuig, waarin elke minuut telt. Ook wordt de kans op storingen of schade door bedienfouten verminderd.

De volautomatische passagiersbrug zal gebruikt worden door KLM en haar Skyteam partners en bediend worden door KLM-medewerkers. De geautomatiseerde passagiersbrug wordt tot eind 2019 getest in de draaiende luchthavenoperatie van Schiphol. Daarna wordt een besluit genomen over verdere uitrol op de luchthaven.

De passagiersbrug is uitgerust met een slimme technologie, waarbij camera’s op de brug de deur van het vliegtuig herkennen. Met behulp van sensoren kan de brug zichzelf vervolgens tot aan de deur van het vliegtuig aansluiten. Een medewerker van KLM activeert de automatische passagiersburg en houdt toezicht op het proces.

‘Deze volautomatische dubbeluitgevoerde passagiersbrug op Schiphol is een prachtige innovatie die echt verschil kan gaan maken. KLM is er trots op dat we aan deze ontwikkeling hebben kunnen bijdragen. Omdat de brug binnen een minuut aangesloten is, betekent dit voor onze klanten een kortere wachttijd. Daarnaast draagt deze innovatie bij aan onze punctualiteit en is de kans op storingen minder groot. Deze aspecten zorgen voor een nog betere klantbeleving,’ aldus René de Groot, Managing Director en Chief Operating Officer van KLM.

‘Ik ben er trots op dat wij werelds eerste volautomatische dubbel uitgevoerde passagiersbrug in gebruik nemen op Schiphol. Met innovatie zetten we in op kwaliteitsverbetering, om de luchthaven voor reizigers en luchtvaartmaatschappijen zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken,’ aldus Dick Benschop, CEO Royal Schiphol Group.