Amstelveen,
24
maart
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

Jan Taminiau ontwerpt nieuwe KLM comfort bags

Samenvatting

Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau ontwerpt speciaal voor KLM de nieuwe World Business Class comfort bags. Vanaf zondag 27 maart 2016 ontvangen KLM passagiers in de World Business Class de luxe comfort bags als exclusief geschenk aan boord van intercontinentale vluchten.

Jan Taminiau zal komende jaren, speciaal voor KLM ieder jaar andere comfort bags ontwerpen voor zowel dames als heren met daarin de essentiële benodigdheden voor een lange vlucht. In totaal ontwerpt Taminiau zes unieke comfort bags in twaalf verschillende kleuren. Om de reizigers iets blijvends te geven, ontwerpt Taminiau comfort bags die ook na de vlucht te gebruiken zijn. De eerste comfort bag is een clutch geïnspireerd op een jurk uit de haute couture collectie van Taminiau, de tweede comfort bag is een portefeuille. Jan Taminiau volgt het Nederlandse topdesigner duo Viktor & Rolf op, dat in 2011 hun ontwerp voor het tasje lanceerde.

KLM werkt al jaren samen met gevestigde namen uit de Nederlandse designwereld om onze passagiers te blijven verrassen. Door Taminiau’s elegante en buitengewone ontwerpen met internationale allure, is KLM trots om samen te werken met een topdesigner van zijn niveau. De nieuwe comfort bags zijn niet alleen mooi, maar ook zeer handig in gebruik. Ik weet zeker dat de passagiers de verschillende modellen zullen waarderen.
Miriam Kartman, KLM Executive Vice President Inflight Services
Deze nieuwe comfort bags in de vorm van een clutch en een portefeuille zijn niet alleen bruikbaar tijdens de vlucht, maar vooral ook daarna. Ik heb de comfort bags ontworpen om cadeau te kunnen geven. Bij elk cadeau dat we krijgen, dragen we een herinnering mee van degene van wie we het hebben ontvangen. De bags zijn een geschenk van KLM aan haar reizigers, voor henzelf of om na de vlucht door te geven aan geliefde of vrienden: a gift that keeps on giving.
Jan Taminiau, Nederlandse modeontwerper

International Dutch
De nieuwe tasjes zijn onderdeel van KLM’s productvisie waarbij Nederland centraal staat. Zo serveert Nederlandse sterrenchef Jacob Jan Boerma maaltijden in de World Business Class, is het servies ontworpen door Marcel Wanders, zijn de uniformen van Mart Visser en heeft Hella Jongerius zich gebogen over het ontwerp van een nieuw cabine-interieur. Daarnaast ontvangen World Business Class passagiers naast een comfort bag, ook een Delftsblauw KLM-huisje.

Over Jan Taminiau
Jan Taminiau is een van de meest exclusieve en succesvolle Nederlandse modeontwerpers. Zijn creaties worden wereldwijd gedragen. Iedere japon wordt exclusief voor zijn clientèle gemaakt gebruikmakend van zeer verfijnde technieken, ambachten en materialen. In 2004 lanceerde hij zijn eigen label: JANTAMINIAU. JANTAMINIAU staat voor tijdloze ontwerpen die hun waarde lange tijd behouden, de ontwerpen zijn imponerend, elegant en verfijnd. Vanaf 2007 showt het label jaarlijks haar collectie tijdens Paris Haute Couture Week. Sinds 2014 heeft Taminiau ervoor gekozen om zich rechtstreeks tot zijn clientèle te richten middels intieme en exclusieve haute couture shows in Brussel, Amsterdam, Parijs en recentelijk in Madrid. Taminiau heeft diverse (inter)nationale prijzen gewonnen. In 2014 kreeg hij bovendien de belangrijkste modeprijs van Nederland uitgereikt: de Grand Seigneur.

Voor meer informatie over Jan Taminiau: http://www.jantaminiau.com/.