Amstelveen,
24
januari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Jan Ernst de Groot gaat KLM verlaten

Samenvatting

Jan Ernst de Groot treedt per 1 april 2011 terug als directeur van KLM. “Ik heb besloten om mij niet beschikbaar te stellen voor herbenoeming na de lopende benoemingstermijn die op 1 juli afloopt. Ik zal daarom na afronding van het huidige boekjaar per 1 april terugtreden”, aldus De Groot.

Sinds 2007 maakt De Groot deel uit van de statutaire directie van KLM, naast president-directeur Peter Hartman en financieel directeur Frédéric Gagey. “Het is tijd voor iets anders. Ik heb me bijna twintig jaar mogen inzetten voor deze prachtige onderneming en deze turbulente sector. Met nog twintig werkzame jaren voor de boeg is dit een natuurlijk moment voor een overstap. Ik ga mijn kennis en ervaring inzetten voor de noodzakelijke overgang naar een groene economie en samenleving op basis van duurzame energie.’’

Per 1 juli zal Jan Ernst de Groot KLM verlaten.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws