Amstelveen,
21
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Intercontinentale vluchten KLM volledig hervat

Samenvatting

KLM verwacht vandaag alle intercontinentale vluchten zowel van als naar Schiphol uit te kunnen voeren. Hierbij wordt zo veel mogelijk gestreefd naar het herstellen van de dienstregeling en vliegen op de oorspronkelijke vluchttijden.

Voor de dienstregeling in Europa gelden nog enkele beperkingen. Een aantal luchthavens is nog gesloten en op enkele luchthavens is het daglichtregime nog van kracht. KLM verwacht vandaag een grote stap te kunnen maken om het luchtverkeer te normaliseren en ongeveer zeventig procent van alle Europese vluchten uit te voeren. Vanmiddag vanaf 14.00 uur Nederlandse tijd zal KLM een aantal geannuleerde vluchten naar het Verenigd Koninkrijk toch uitvoeren en datzelfde geldt voor vluchten op enkele bestemmingen in Scandinavië. Van de groep KLM passagiers die donderdag 15 april gestrand is, zijn er nog 75 passagiers op Schiphol.

KLM stelt alles in het werk om zo snel mogelijk alle vluchten volgens dienstregeling te hervatten en passagiers en vracht op hun bestemming te krijgen. Waar mogelijk is de capaciteit vergroot. Zo wordt vandaag een extra vlucht in gezet naar Curaçao en Bonaire die morgen weer in Amsterdam wordt verwacht.

Voor exacte vluchttijden en informatie over specifieke bestemmingen adviseert KLM de website www.klm.com te controleren. Vanwege de uitzonderlijke situatie is er een speciale pagina met vertrek- en aankomsttijden. KLM raadt passagiers aan eerst op de website te kijken of hun vlucht vertrekt en niet naar Schiphol af te reizen.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws