Amstelveen,
17
december
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Inflight E-reader is het beste idee voor de luchtvaart!

Samenvatting

De ‘Inflight E-reader’ is uitgeroepen tot beste idee voor de toekomst van de luchtvaart. Maarten Poot heeft hiermee de Creative Challenge gewonnen. De Challenge is een initiatief van KLM, Amsterdam Airport Schiphol en Hyves om jong talent uit te dagen een verfrissende blik op de luchtvaart te geven. De prijs bestaat uit twee World Class Business tickets rond de wereld.

De Inflight E-reader maakt het mogelijk dat passagiers in hun eigen taal de krant, een tijdschrift of een boek kunnen lezen. Volgens de jury speelt dit moderne idee in op de ambitie om de luchtvaart duurzamer te maken. De Inflight E-reader maakt de papieren kranten aan boord overbodig en spaart zo gewicht. De passagier heeft bovendien altijd de beschikking over het laatste nieuws. De komende periode worden de logistieke en technische uitvoerbaarheid en haalbaarheid van de Inflight E-reader onderzocht.

Erik Varwijk, Executive Vice President Commercial KLM: “KLM wil ook in de toekomst de passagier centraal blijven stellen. Het is van groot belang om jong talent daar bij te betrekken. Wij hebben daarom jonge, creatieve Hyvers opgeroepen om mee te denken hoe we dat kunnen bereiken. Het winnende idee moest tevens duurzaam en innovatief zijn. De ‘Inflight E-reader’ gaan we zeker gebruiken bij het verder ontwikkelen van KLM’s producten en diensten.”

Maarten de Groof, Commercieel Directeur Schiphol: “Schiphol is een frontrunner als het gaat om innovatie. Innovatie is een continu proces om voor klanten aantrekkelijk te zijn en te blijven. Met de Creative Challenge hebben we jongeren uitgedaagd om met ons mee te denken en te komen met creatieve ideeën. We hebben met veel enthousiasme en plezier de ingezonden ideeën bestudeerd en ik denk dat we trots mogen zijn op de winnaars.”

Nummer twee is Unal Sezisli die het ‘Online tax free shoppen’ bedacht. Patrick van den Born werd nummer drie met zijn idee voor windturbines onder de start- en landingsbaan. Ook zij hebben tickets gewonnen: een tweepersoons wereldreis in de Economy Class en twee tickets naar een intercontinentale bestemming naar keuze. Beide winnaars reizen in de speciale Economy Comfort zone.

Naast Erik Varwijk en Maarten de Groof is de jury samengesteld uit Marc de Vries, CEO Hyves, ontwerpers Marcel Wanders en Axel Enthoven en luchtvaartconsultant Arnold Burlage. De presentator tijdens de bekendmaking van de Creative Challenge was Sebastiaan Labrie.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws