Amstelveen,
03
mei
2018
|
13:27
Europe/Amsterdam

Inaugurele KLM-vlucht naar Braziliaanse Fortaleza

KLM vanaf vandaag naar derde Braziliaanse bestemming met airbus A330-200

Samenvatting

KLM vliegt vanaf vandaag rechtstreeks naar de Braziliaanse bestemming Fortaleza. Om 12:50 uur vertrok de inaugurele vlucht vanaf Schiphol naar de kustplaats in het noordoosten van Brazilië. KLM vliegt drie keer per week* vanaf Amsterdam naar deze nieuwe bestemming met een Airbus A330-200 en met een capaciteit van 268 stoelen per vlucht. Fortaleza is de derde KLM-bestemming in Brazilië, naast Sao Paulo en Rio de Janeiro.

Op luchthaven Schiphol vond een korte openingsceremonie plaats bij de gate van vertrek, in het bijzijn van onder andere de Braziliaanse ambassadeur in Nederland, Regina Cordeiro Dunlop, Vice Gouverneur van de staat Ceara, Maria Izolda Cela de Arruda Coelho en Schiphol CEO, Dick Benschop.

Met Fortaleza als derde rechtstreekse Braziliaanse bestemming voor KLM, verstevigt KLM haar positie als belangrijke Europese luchtvaartmaatschappij op de Braziliaanse markt voor zowel zakelijke en leisure reizigers als voor vrachtvervoer. Naast de dagelijkse diensten op Sao Paulo en Rio de Janeiro, komt met deze driewekelijkse vlucht naar Fortaleza, het totaal aantal wekelijkse frequenties naar Brazilië op 17. Fortaleza vormt een strategisch toegangspunt richting Europa en andere belangrijke regio’s in Brazilië. Door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL, wordt een nieuwe strategische hub gerealiseerd die Amsterdam en Brazilië nog steviger verbindt. Het aanbod voor onze klanten wordt hiermee verder uitgebreid. KLM had al naar 24 bestemmingen in Brazilië een codeshare met GOL naar bestemmingen vanaf Sao Paulo en Rio de Janeiro. Samen met alle andere uitbreidingen in Zuid-Amerika de afgelopen jaren, is dit een belangrijke verdere stap in de KLM en AFKL-strategie voor Zuid-Amerika.
Pieter Elbers - KLM President & CEO

Strategische samenwerking met GOL
Mede door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL is voor Fortaleza als derde bestemming gekozen. De strategische ligging, de economische en toeristische ontwikkeling, en de nieuwe vliegverbindingen van GOL met grote steden in het noorden en noordoosten van Brazilië maken Fortaleza een aantrekkelijke KLM bestemming. Ook KLM’s partner Air France zal met ingang van vandaag vluchten vanuit Parijs naar Fortaleza uitvoeren.

Drie wekelijkse vluchten in Airbus A330-200 met nieuwe World Business Class
De vluchten op donderdag en zaterdag worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 18 stoelen Business Class, 35 stoelen Economy Comfort en 215 stoelen Economy Class. Per 2 juli 2018 zal er een derde wekelijkse vlucht worden toegevoegd op maandag.

  • KL 707 vertrekt van Amsterdam-Schiphol om 12:50, en arriveert om 17:20 in Fortaleza
  • KL 708 vertrekt van Fortaleza om 19:50, en arriveert in Amsterdam-Schiphol om 10:00 de volgende dag.

KLM voorziet momenteel al haar Airbus-toestellen van een nieuw interieur in de World Business Class, bovendien wordt in een aantal Airbus A330-200 toestellen de Economy Class vernieuwd. In november 2018 zullen alle World Business Class-stoelen op intercontinentale bestemmingen van KLM met ‘full flat’ zijn uitgerust.

KLM vliegt momenteel al naar twee andere Braziliaanse bestemmingen: zeven keer per week naar zowel Sao Paulo als naar Rio de Janeiro.

Voor meer informatie over de bestemming Fortaleza kunt u naar KLM's iFly Magazine. De onderstaande factsheet kunt u downloaden via de download box die linksboven in dit scherm te vinden is.
 

infographic

* Van mei t/m 1 juli 2018 twee keer per week, vanaf 2 juli een derde wekelijkse vlucht.