Amstelveen,
06
december
2016
|
15:00
Europe/Amsterdam

KLM gaat vliegen op Cartagena

Samenvatting

KLM vervangt haar bestemming Cali door een nieuwe Colombiaanse bestemming. Met ingang van 28 maart 2017 combineert KLM de cirkelvlucht richting Bogota niet langer met Cali maar met Cartagena. In dit nieuwe schema vliegt KLM driemaal per week naar Bogota en Cartagena, op dinsdag, donderdag en zaterdag. 

 

KLM is altijd op zoek naar mogelijkheden om haar netwerk te verbeteren. Het aantal passagiers dat van en naar Cali reisde nam af, voornamelijk in het zakelijke segment. Cartagena is een prachtige historische stad aan de Caribische kust, die een groeiend aantal internationale toeristen trekt. In combinatie met zakenstad Bogota vormt Cartagena een goede combinatie om de aanwezigheid van KLM in Colombia te versterken. Gezien de ligging van Cartagena, wordt de reistijd van Bogota naar Amsterdam verkort.
Pieter Groeneveld, Vice President Network Planning KLM

Vluchtschema Amsterdam - Bogota - Cartagena - Amsterdam
De vluchten worden uitgevoerd met het nieuwste toestel uit de KLM vloot, de Boeing 787-9 met 30 World Business Class-stoelen, 45 Economy Comfort-stoelen en 219 Economy Class-stoelen. De vlucht vertrekt uit Amsterdam om 10:15 uur met de aankomst in Bogota om 14:00 uur (lokale tijd). Om 15:40 uur (lokale tijd) vliegt het toestel door naar Cartagena, waar het om 17:10 uur (lokale tijd) aankomt. De terugvlucht vertrekt om 18:15 uur (lokale tijd) uit Cartagena en komt de volgende dag om 10:45 uur weer aan in Amsterdam.

Over Cartagena
Cartagena ligt aan de noordkust van Colombia en heeft circa 900.000 inwoners. De stad is gesticht op 1 juni 1533 en is vernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje. Tijdens de koloniale tijd speelde Cartagena als politiek en economisch centrum een belangrijke rol bij de uitbreiding van het Spaanse rijk. Tegenwoordig is de economie in deze stad vooral gegrondvest op de maritieme, petrochemische en toeristische industrie. In 1984 werden de oude koloniale stadsmuren en forten van Cartagena opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Cartagena is omringd door prachtige Caribische stranden en heeft bovendien een bruisend nachtleven.