Amstelveen,
01
februari
2016
|
13:41
Europe/Amsterdam

Holland Herald bestaat 50 jaar

Samenvatting

Het is 50 jaar geleden dat de eerste Holland Herald aan boord kwam van een KLM-vliegtuig. Deze maand viert het in 1966 gelanceerde blad dit jubileum met een speciaal themanummer, waarin uitgebreid wordt teruggekeken op vijftig jaar Holland Herald. Inmiddels is de Holland Herald het langst lopende inflight magazine ter wereld.

De Holland Herald kan bogen op een glansrijk verleden en een aantal hoofdredacteuren die het blad heeft gehad, blikt in het februarinummer terug op hun tijd bij Holland Herald. Het magazine heeft uiteraard sinds 1966 enorme veranderingen doorgemaakt: van de editie die grotendeels in zwart-wit verscheen en zich vooral op Hollandpromotie richtte tot de kleurrijke internationaal georiënteerde magazine dat het nu is. Eind jaren zeventig kwam Holland Herald met een bredere aanpak en veranderde haar blik van met name nationaal naar meer internationaal georiënteerd. Inmiddels is het inflight magazine niet meer weg te denken uit het vliegtuig. Wereldwijd worden er meer dan 150 verschillende inflight magazines uitgebracht, waarvan Holland Herald, met in totaal 594 edities, de oudste is.

Over Holland Herald
KLM’s inflight magazine Holland Herald verschijnt iedere maand met een verrassend thema en bijbehorende artikelen met een creatieve insteek over reizen, lifestyle, gadgets en interessante feiten en cijfers. Ook staan de Nederlandse cultuuragenda, beschrijvingen van KLM-bestemmingen en een catalogus voor belastingvrije producten maandelijks vermeld in het blad. Wereldwijd wordt de Holland Herald door tachtig procent van alle KLM-passagiers gelezen. Ze is niet alleen het oudste inflight magazine ter wereld, maar ook het grootste Engelstalige tijdschrift van Nederland, uitgegeven door G+J media.

Het februarinummer (het speciale jubileumnummer) ligt vanaf vandaag aan boord. Meer informatie over Holland Herald’s vijftigjarig jubileum is te vinden op het KLM blog en via: www.holland-herald.com, waar ook de nieuwste editie te lezen is.