Amstelveen,
22
maart
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Hangzhou: Nieuwe KLM bestemming China

Samenvatting

KLM start op 8 mei 2010 een lijndienst tussen Amsterdam en Hangzhou Xiaoshan Airport in China. KLM is hiermee de eerste maatschappij die een directe verbinding aanbiedt tussen Hangzhou en Europa. Met deze zesde bestemming in China, verstevigt KLM haar positie in deze snel groeiende markt.

"KLM is trots op deze 63e intercontinentale bestemming in haar netwerk. Met deze nieuwe lijndienst, biedt KLM maar liefst 36 wekelijkse diensten naar China. KLM versterkt hiermee de verbinding van China met Europa en de rest van de wereld”, zegt president-directeur Peter Hartman. "Bovendien geeft KLM hiermee de mainportfunctie van Schiphol een flinke impuls. Het KLM netwerk is van cruciaal belang voor de Nederlandse economie, draagt bij aan een goed vestigingsklimaat dat zorgt voor werkgelegenheid en kansen voor Nederlandse ondernemers”.

De nieuwe dienst wordt drie keer per week gevlogen. Vlucht KL881 vertrekt op maandag, woensdag en zaterdag vanaf Schiphol en komt de volgende dag in Hangzhou aan. Retourvlucht KL 882 vertrekt uit Hangzhou op dinsdag, donderdag en zondag en keert diezelfde dagen terug in Amsterdam. Het toestel, een Boeing 777-200ER, biedt plaats aan 318 passagiers: 35 in de World Business Class en 283 in de Economy Class.

Hangzhou is de hoofdstad van de provincie Zhejiang, die samen met de aangrenzende provincie Fujian meer dan 80 miljoen inwoners telt. Passagiers kunnen in Hangzhou gebruikmaken van doorverbindingen op vluchten binnen China. Samen met partner China Southern, biedt KLM haar klanten naast Hangzhou ook Beijing, Chengdu, Guangzhou, Shanghai en Hongkong.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws