Amstelveen,
09
november
2017
|
07:35
Europe/Amsterdam

Goede KLM vervoerscijfers in oktober

Samenvatting

Na de positieve derde kwartaalresultaten laten de vervoerscijfers van KLM over de maand oktober opnieuw een flinke groei zien. KLM Passage verwelkomde 7,9% meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hogere capaciteit van 2,9%, steeg de bezettingsgraad met 1,2%-punt naar 88%.

Na de goede resultaten over het derde kwartaal vormen de vervoerscijfers van oktober een veelbelovende start van het winterseizoen. Europa in het bijzonder liet een goede maand zien met, zowel een stijging van de capaciteit (7%), het aantal passagiers (10,5%), als de bezettingsgraad (2,4%-punt).
Pieter Elbers - KLM President & CEO

Transavia wist ook te profiteren van de stijgende vraag in de markt en ziet eveneens een toename van de capaciteit, het aantal passagiers en de bezettingsgraad.

Bij KLM Cargo was er bij een lichte stijging van de capaciteit van 0,5% sprake van een daling van het vervoer van 1,4%, waardoor de benuttingsgraad daalde met 1,2%-punt.

 

De gezamenlijke Air France - KLM Traffic Results van oktober 2017 zijn terug te vinden in de download box van dit bericht.