Amstelveen,
01
juni
2015
|
16:28
Europe/Amsterdam

Gerecyclede prototypes van KLM’s vorige World Business Class in de Bijenkorf.

Samenvatting

KLM heeft in 2013 een nieuw World Business Class (WBC) interieur geïntroduceerd. Diverse materialen uit KLM’s vorige WBC interieur hebben studenten van de Design Academy Eindhoven gerecycled tot nieuwe reisproducten. Stoelen, tapijt, veiligheidsgordels, tv-schermen, alles is gebruikt om bijzondere prototypes te ontwerpen. Deze zijn vanaf vandaag 1 juni tot en met dinsdag 15 juni 2015 te bewonderen in de etalage van de Bijenkorf in Amsterdam.

Van de speciaal gerecyclede prototypes heeft KLM de acht meest opvallende uitgekozen voor de tentoonstelling. Bovendien vindt u op de eerste etage, op de herenafdeling, van de Bijenkorf Amsterdam verschillende onderdelen van het vernieuwde luxueuze World Business Class interieur, zoals servies ontworpen door Marcel Wanders en kussens en dekens ontworpen door Hella Jongerius.

Project ‘Plane to Product’
Veertien studenten “Man & Identity” van de Design Academy Eindhoven werkten de afgelopen maanden aan het ontwerp van prototypische reisproducten. Minimaal zeventig procent van het materiaal van deze prototypes is gerecycled. Student Fransje Gimbrere over het project ‘Plane to Product’: “Ontwerpen voor KLM was erg spannend. Ik vond het ook interessant en leuk om een kijkje te nemen achter de schermen van zo’n groot bedrijf en me te verdiepen in de identiteit hiervan." Het project Plane to product laat zien wat design kan betekenen: materialen die niet meer bruikbaar waren zijn, worden alsnog benut in nieuw Dutch design.

Vernieuwd World Business Class interieur
Hella Jongerius is verantwoordelijk voor het vernieuwde design van de KLM World Business Class. Jongerius is tevens voormalig student aan de Design Academy Eindhoven. Het uitgangspunt van dit nieuwe interieur is het maximaliseren van privacy en comfort, zodat onze passagiers zich maximaal thuis voelen aan boord. In de KLM World Business Class is een huiselijke sfeer gecreëerd door het gebruik van een karakteristiek warm kleurenpalet en het gebruik van duurzame materialen. Naast een nieuwe full flat stoel met een bedlengte van meer dan twee meter, bestaat het vernieuwde interieur uit tapijt waarin het oude KLM-damesuniform verwerkt is, nieuwe wanddecoratie, gordijnen, dekens, kussens en stoelbekleding.

Alle Boeing-747 vliegtuigen zijn voorzien van de nieuwe World Business Class en momenteel wordt de 777-200/300 vloot omgebouwd. KLM verandert zo de gehele World Business Class in een staaltje top Dutch design en benadrukt hiermee de trots op haar Nederlandse afkomst en internationale allure.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is bij KLM bij alle nieuwe ontwikkelingen een van de uitgangspunten. Het nieuwe design moest daarom naast innovatief ook duurzaam zijn. Dit past helemaal binnen het CSR-beleid dat KLM al jarenlang voert. AIR FRANCE KLM is al 10 jaar op rij de meest duurzame luchtvaartmaatschappij op de Dow Jones Sustainability Index (DJSI)*, de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling beoordeelt.

World Business Class zomer actietarieven
Tussen 3 en 9 juni 2015 zijn diverse aantrekkelijke bestemmingen, zoals New York en Curaçao, voor bijzonder lage World Business Class tarieven te boeken voor reizen in de zomer. Dus houd de website in de gaten.