Amstelveen,
05
maart
2014
|
12:05
Europe/Amsterdam

Garuda Indonesia 20e deelnemer aan SkyTeam-alliantie

Uitbreiding van het wereldwijde SkyTeam-netwerk met 40 nieuwe bestemmingen en een sterkere aanwezigheid van de alliantie in Zuidoost-Azië en Australië

Samenvatting

De wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam heeft Garuda Indonesia welkom geheten als 20e deelnemer en tweede luchtvaartmaatschappij uit Zuidoost-Azië. Door de toetreding van Garuda wordt Jakarta een alternatieve toegangspoort van en naar Zuidoost-Azië, en wordt het wereldwijde netwerk van SkyTeam uitgebreid met 40 nieuwe bestemmingen die exclusief door de alliantie worden bediend.

Door toetreding tot de alliantie krijgen klanten van Garuda toegang tot de 1064 bestemmingen van SkyTeam, die ruim 90% van de belangrijkste verkeersstromen ter wereld vertegenwoordigen. Voor onze 588 miljoen passagiers versterkt Garuda bovendien onze aanwezigheid binnen de Aziatisch-Pacifische regio. SkyTeam streeft ernaar het concurrentievermogen van onze deelnemers te vergroten door versterking van het SkyTeam-netwerk, uitbreiding van onze wereldwijde aanwezigheid, verbetering van de klantervaring en introductie van innovatieve initiatieven waarmee onze klanten meer voordelen genieten.
Michael Wisbrun, SkyTeam’s Managing Director.
Het is een historische en heugelijke dag voor Garuda Indonesia. Vandaag zijn we officieel de 20e deelnemer van SkyTeam geworden, maar de afgelopen drie jaar heeft Garuda Indonesia al actief samenwerking gezocht met de overige negentien SkyTeam-partners om deze toetreding voor te bereiden. En het is een ongelofelijke reis geweest. Deelname aan SkyTeam maakt deel uit van het doorlopende hervormingsprogramma van Garuda Indonesia waarin alle aspecten van het bedrijf aan bod zullen komen. Deze mijlpaal markeert een gedenkwaardige gebeurtenis in het 65-jarige bestaan van onze luchtvaartmaatschappij, en wij verheugen ons op de samenwerking met onze alliantiepartners. Garuda Indonesia kan haar klanten nu een wereldwijd bereik met naadloze verbindingen en nog meer comfort tijdens de reis aanbieden. Daarbij kunnen we Indonesië stevig op de kaart zetten qua internationale vliegreizen. Bovendien zal deelname aan SkyTeam de reputatie van Garuda Indonesia als ‘World-Class Airline’ verder versterken, waarbij de maatschappij op één lijn met overige toonaangevende wereldwijde luchtvaartmaatschappijen komt te staan. Garuda Indonesia is er trots op een verbinding te mogen vormen tussen het uitgebreide wereldwijde netwerk van SkyTeam en een van de grootste economieën van Zuidoost-Azië via haar hubs in Jakarta, Denpasar, Makassar, Medan, Soerabaja en Balikpapan.
Emirsyah Satar, President & CEO van Garuda Indonesia

Garuda vliegt naar in totaal 64 bestemmingen in twaalf landen, waaronder 40 binnenlandse bestemmingen. Door de samenwerking van Garuda met haar alliantiepartners krijgen SkyTeam-klanten op ieder continent eenvoudiger toegang tot de belangrijkste zakelijke en toeristische bestemmingen van Indonesië.

De luchtvaartmaatschappij versterkt de aanwezigheid van SkyTeam in Australië met vluchten naar Brisbane, Melbourne, Perth en Sydney, en in Tokio met vluchten naar de luchthavens van Narita en Haneda. In mei zal Garuda haar dienstregeling in Europa uitbreiden met een nieuwe route tussen Jakarta en de luchthaven Londen Gatwick.

Aan toetreding tot SkyTeam worden diverse eisen gesteld. Zo is Garuda bezig met de uitvoering van een aantal klantgerichte initiatieven van de alliantie, zoals de introductie van SkyPriority. SkyPriority bestaat uit een reeks priorityservices op de luchthaven, waarvan Elite Plus-deelnemers en passagiers van First Class en Business Class wereldwijd kunnen profiteren. SkyPriority is inmiddels al op 900 luchthavens verspreid over de hele wereld geïntroduceerd. De negentien miljoen passagiers per jaar van Garuda kunnen met onmiddellijke ingang Miles sparen en besteden door met de SkyTeam Member airlines te vliegen. Deelnemers aan de frequent flyer programma’s van andere SkyTeam-partners kunnen ook Miles sparen en besteden aan boord van door Garuda Indonesia uitgevoerde vluchten.

www.skyteam.com / www.facebook.com/skyteam / www.youtube.com/user/skyteam

Over Garuda Indonesia

Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, biedt een ongekend hoogwaardige service aan boord en naadloze verbindingen tussen meer dan 64 bestemmingen wereldwijd. De Indonesische maatschappij vliegt niet alleen naar een van de grootste economieën van heel Zuidoost-Azië, maar ook naar tal van exotische locaties in deze prachtige archipel.

Met circa 500 vluchten per dag en een vloot van 130 toestellen kunnen onze passagiers genieten van de bekroonde "Garuda Indonesia Experience"; een dienstverlening die symbool staat voor de hartelijke gastvrijheid en rijke cultuur van Indonesië.

Via haar doorlopende hervormingsprogramma streeft Garuda Indonesia ernaar verbeterde services te kunnen bieden aan boord van een van de jongste vloten in de luchtvaartindustrie, die tegen 2015 uit circa 194 toestellen zal bestaan. Voor meer informatie kunt u terecht op www.garuda-indonesia.com of @IndonesiaGaruda op Twitter en PT.GarudaIndonesia op Facebook volgen.

Boilerplate

Over SkyTeam

SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release