Amstelveen,
11
november
2016
|
14:22
Europe/Amsterdam

FNV Cabine en VNC plannen werkonderbreking van 60 minuten

Samenvatting

FNV Cabine en VNC hebben KLM laten weten dat zij van plan zijn om het KLM-cabinepersoneel op te roepen tot nieuwe werkonderbrekingen van 60 minuten op zaterdag 12 november. 

Momenteel bereidt KLM zich voor op aanstaande zaterdag, door onder andere te kijken naar mogelijke aanpassingen in de dienstregeling om zo te voorkomen dat onze passagiers te veel gedupeerd worden. Door deze noodzakelijke aanpassingen in de dienstregeling zal de financiële schade verder oplopen. De schade van een werkonderbreking van zestig minuten wordt geschat op 6 tot 7 miljoen euro per dag.

Overleg
KLM blijft openstaan voor overleg en blijft binnen de bestaande mogelijkheden op zoek naar openingen dit op gang te brengen. Het is belangrijk om uit deze situatie te komen zodat verdere bedrijfsschade en hinder voor onze passagiers voorkomen kan worden.

Waarom wordt er actie gevoerd?
FNV Cabine en VNC voeren actie tegen het invoeren van een productiviteitsmaatregel per 30 oktober. Deze maatregel houdt in dat KLM heeft moeten besluiten op de Boeing 777-200, Airbus 330-300 en Boeing 787, één Cabin Attendant minder in de Economy Class in te delen. Dat komt neer op circa 40% van de intercontinentale vluchten. Deze oplossing heeft de minste impact op de klant en levert grotendeels de noodzakelijke productiviteitsverhoging van 4% op.

KLM benadrukt dat ze hiertoe heeft moeten besluiten, omdat het niet lukt om met de cabinebonden in overleg te komen over de toekomstvisie van KLM en de benodigde productiviteitsmaatregel. In het belang van de continuïteit en gezonde groei van KLM, ziet KLM zich genoodzaakt deze maatregel door te voeren.