Amstelveen,
26
oktober
2016
|
18:30
Europe/Amsterdam

FNV Cabine en VNC kondigen opnieuw werkonderbreking aan

Samenvatting

FNV Cabine en VNC hebben KLM laten weten het cabinepersoneel opgeroepen te hebben tot werkonderbrekingen van tien minuten direct na de cabin crew briefing. De actie vindt plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober van 05.00 tot 23.00 uur en geldt voor alle vluchten vertrekkend van Schiphol. 

De werkonderbreking heeft mogelijk gevolgen voor passagiers in de vorm van vertraging of een langere wachttijd voor het instappen. Bovendien kan deze actie een behoorlijke financiële schade tot gevolg hebben voor KLM.

Productiviteitsmaatregel
FNV Cabine en VNC voeren actie tegen het invoeren van een productiviteitsmaatregel per 30 oktober. Deze maatregel houdt in dat KLM heeft moeten besluiten op de Boeing 777-200, Airbus 330-300 en Boeing 787, één Cabin Attendant minder in de Economy Class in te delen. Dat komt neer op circa 40% van de intercontinentale vluchten. Deze oplossing heeft de minste impact op de klant en levert grotendeels de noodzakelijke productiviteitsverhoging van 4% op.

KLM benadrukt dat ze hiertoe heeft moeten besluiten, omdat het niet lukt om met de cabinebonden in overleg te komen over de toekomstvisie van KLM en de benodigde productiviteitsmaatregel. In het belang van de continuïteit en gezonde groei van KLM, ziet KLM zich genoodzaakt deze maatregel door te voeren.

KLM betreurt het dat de cabinebonden voor deze weg kiezen en blijft openstaan voor overleg om uit deze situatie te komen.