Amstelveen,
08
oktober
2015
|
17:07
Europe/Amsterdam

FlightFunding via social media KLM groot succes

Vrienden KLM helpen Juanita naar kleinkind in Canada

Samenvatting

Vierentwintig uur had zij de tijd, maar binnen acht uur was het bedrag voor Juanita’s ticket naar Canada al binnen. Juanita is oma en heeft haar kleinkind Ace in Canada nog nooit kunnen bezoeken. Dankzij het FlightFunding experiment van KLM kreeg zij de kans om met behulp van KLM’s social media vrienden een vlucht naar haar familie in Canada te laten ‘flightfunden’. En dat is gelukt!

Collega’s en familie hebben KLM benaderd met het verzoek om een ticket te geven aan Juanita. Door verdrietige en ook financiële tegenslagen was haar spaarpotje voor een ticket in rook opgegaan.

Het verzoek voor Juanita kwam in eerste instantie op een stapel terecht. Karlijn Vogel-Meijer, Manager Social Media bij KLM, geeft aan dat KLM honderden verzoeken zoals die voor Juanita binnenkrijgt per jaar. “Ons webcare team beantwoordt wekelijks meer dan 70.000 berichten van reizigers en fans. Het steekt dat wij verzoeken om gratis tickets niet kunnen honoreren. Als bedrijf dat leeft van de verkoop van vliegtickets is dat niet te doen.”

Op Facebook en Twitter heeft het bedrijf miljoenen social media vrienden. “Dat bracht ons op het idee van FlightFunding,” aldus Vogel-Meijer, “Wat als iemand onze volgers zou kunnen vragen om te helpen; wat als wij onze social mediakanalen voor zo’n droomwens ter beschikking zouden stellen. Is men dan bereid om te helpen? Dat is de essentie van het FlightFunding experiment.”

“En de rest is geschiedenis.” Vogel-Meijer zegt dolbij te zijn voor Juanita. “Gisteren wist zij nog van niets, en nu stapt zij op het vliegtuig. Dat is dus de kracht van social media.”

KLM gaat het experiment goed evalueren met alle betrokkenen om te kijken of zij FlightFunding vaker kan inzetten.

Kijk voor de eindstand, reacties van donateurs en het live-verslag van Juanita op flightfunding.com