Amstelveen,
09
oktober
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Era Award Voor KLM Cityhopper

Samenvatting

KLM Cityhopper (KLC) heeft de prestigieuze ‘ERA Airline of the Year 2009/10 Bronze Award’ gekregen. Daarmee beloont de ERA de aandacht die Cityhopper besteedt aan het comfort van de passagiers, het optimaliseren van het product, de vernieuwing van de vloot en het beheersen van de kosten. KLC realiseert daarmee een groot aantal ingrijpende veranderingen in het product en in de organisatie.

De ERA Award bestaat sinds 1991 en is uitgegroeid tot een breed erkende onderscheiding in de sector. ERA schrijft in het juryrapport dat KLM Cityhopper een bijzondere prestatie heeft geleverd op verschillende terreinen. Met de aanschaf van in totaal 17 EMBRAER 190’s realiseert KLM Cityhopper een robuuste vernieuwing van de vloot waarmee de stabiliteit van de operatie wordt versterkt, de kosten worden verminderd en er minder CO2 wordt uitgestoten. Voor het einde van het jaar beschikt KLC over 10 EMBRAER 190s in de vloot, in de loop van 2010 worden daar nog zeven E190-toestellen aan toegevoegd.

De nieuwe B-pier op thuisbasis Schiphol leidt tot efficiëntere afhandeling en grotere tevredenheid onder de passagiers. De jury was bovendien lovend over de herstructurering van de technische activiteiten en het opzetten van een ‘KLC Engineering & Maintenance Control department’, waarbij de supervisie door KLC wordt gedaan, terwijl het actuele onderhoudswerk wordt uitbesteed.

Boet Kreiken, Managing Director van KLM Cityhopper is trots op de erkenning van de Europese collega’s. “We kregen van onze passagiers al heel positieve reacties op onze vernieuwingen. De EMBRAER 190 en de nieuwe B-pier worden bijzonder gewaardeerd. Maar het is natuurlijk geweldige erkenning dat ook onze Europese regionale airline collega’s oog hebben voor de enorme veranderingen. Het is een compliment voor de inspanningen van alle toegewijde professionals van de KLC organisatie. Met de erkenning door ERA hoort KLC bij de top van Europese regionale luchtvaartmaatschappijen!”

In de European Regions Airline Association (ERA) zijn ruim 200 Europese bedrijven uit de luchtvaart sector vertegenwoordigd. Elk jaar worden van de 60 aangesloten airlines drie leden geselecteerd die in dat jaar de beste prestatie hebben geleverd. De jury bestond dit jaar uit experts uit de sector waaronder een aantal voormalige CEO’s van Europese airlines en onafhankelijke luchtvaartjournalisten uit verschillende Europese landen. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws