Amstelveen,
19
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste commerciele vluchten KLM zonder probleem verlopen

Samenvatting

KLM heeft zondagavond twee commerciële vluchten gemaakt. Een naar Bangkok/Taipei en Sharjah. Tijdens de vlucht en bij de technische inspectie van beide toestellen zijn geen bijzonderheden vastgesteld. De toestellen zijn na landing direct geïnspecteerd. Die gegevens zijn overgedragen aan de Inspectie van Verkeer en Waterstaat. President-directeur Peter Hartman van KLM hoopt zo snel mogelijk toestemming te krijgen een deel van haar operatie op te starten en haar passagiers op hun bestemming te krijgen.

Het betrof vluchten zonder passagiers, maar met crew en vracht aan boord. KLM had alleen toestemming gekregen van de Nederlandse autoriteiten voor de vluchten op deze routes.

Passagiers wordt geadviseerd niet naar Schiphol af te reizen maar de website van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden voor de laatste informatie over hun vlucht.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws