Amstelveen,
28
januari
2015
|
16:31
Europe/Amsterdam

Eerste commerciële GEnx motor opgeleverd

Samenvatting

Onlangs heeft Engine Services, onderdeel van Engineering & Maintenance de eerste GEnx motor afgeleverd. Vorig jaar heeft Air France-KLM gekozen voor de GEnx-1B als motor voor de 787. Tegelijkertijd is besloten om het onderhoud van deze motor in huis te doen zowel voor Air France-KLM als voor klanten. Om zo snel mogelijk werk voor derden te kunnen doen is de implementatie hiervan direct gestart.

Afgelopen jaar heeft Engine Services (ES) dit proces ingericht en diverse EASA certificaten binnengehaald die nodig zijn om de GEnx motor te mogen onderhouden. Na het halen van de erkenning is meteen de eerste commerciële motor, van Qatar Airways, voor onderhoud binnengekomen. Deze motor is namens GE uitbesteed aan KLM. Het onderhoud betrof onder andere het vervangen van de verbrandingskamer van de motor en het uitvoeren van diverse modificaties.

De GEnx kent een zogeheten Quick Turn (QT) onderhoudscheck. Een QT wordt gebruikt om operationele vlootproblemen bij een in gebruik zijnde motor zo snel mogelijk op te lossen tussen de shopvisits in.

De motor wordt onderhouden in Amsterdam en reparaties op onderdelen zullen uitgevoerd worden in het Air France- KLM Engeneering & Maintenance network.