Amstelveen,
15
september
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

Eendaagse vakantie voor chronisch zieken en gehandicapten naar Valencia

KLM en TUI Nederland in actie voor 42ste Rode Kruis vlucht.

Samenvatting

Zo’n 70 gasten, waaronder 42 chronisch zieken en gehandicapten, gaan vandaag voor de 42ste keer een dag op vakantie met het Nederlandse Rode Kruis. De dagtocht gaat, net als vorig jaar, naar het Spaanse Valencia

Ook dit jaar zet KLM zich graag weer in om de gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke ervaring te laten beleven. Dit doen wij met plezier juist voor deze groep mensen, die niet altijd even gemakkelijk op reis gaan. Onze crew en begeleiders zullen alles in het werk stellen om deze passagiers op een aangename manier van en naar Valencia te brengen.
Peter Hartman, President-directeur van KLM
We doen er alles aan om vandaag tot een onvergetelijke dag te maken waar iedereen met veel genoegen op terugkijkt. Valencia is een prachtige stad waar al veel van onze vakantiegangers een prachtige tijd hebben beleefd, en we hopen dat de gasten van het Rode Kruis hier na 15 september net zo over denken.
Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland

De bijzondere vakantiegangers vliegen vandaag in één dag heen en weer en brengen onder andere een bezoek aan het Oceanographic, het grootste aquarium van Europa. Voor de gasten is deze dagtocht een welkome afleiding. Reizen is voor hen vaak niet gemakkelijk en voor sommige passagiers is het zelfs de eerste keer aan boord van een vliegtuig.  

De Rode Kruis reis is mogelijk dankzij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) en reisorganisatie TUI Nederland. KLM stelt een volledig vliegtuig en bemanning ter beschikking voor de dagtocht. 

Reisorganisatie TUI heeft een zorgeloos dagprogramma samengesteld.Ook voor het Nederlandse Rode Kruis, dat al jaren aangepaste vakanties biedt voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, is deze reis uniek. Om de gasten tijdens de dagtocht een onvergetelijke ervaring en de juiste zorg te kunnen bieden gaan er ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen van het Rode Kruis. Eerder reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Mallorca, Wenen, Praag, Dublin en Parijs.

Het Nederlandse Rode Kruis
Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te verlichten. Het Rode Kruis heeft ruim  35.000 vrijwilligers, zij helpen onder andere 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde ´vriendendiensten´, zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo´n 6500 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis- vakantiehotels.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws