Amstelveen,
16
november
2015
|
08:57
Europe/Amsterdam

Condoleances en minuut stilte

Samenvatting

Na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs vrijdagavond, heeft president-directeur Pieter Elbers zaterdagochtend namens KLM zijn medeleven betuigd

Ik ben diep geschokt door de terroristische aanslagen in Parijs die aan zoveel onschuldige mensen het leven hebben gekost. Woorden schieten tekort voor dit afgrijselijke drama. Ik wil graag mijn medeleven betuigen aan alle families, nabestaanden en het gehele Franse volk. In hechte solidariteit staan wij naast al onze Franse collega's in de AFKL Groep en delen wij in hun intense verdriet
Pieter Elbers - President-directeur KLM

Vandaag zal Pieter Elbers ook zijn condoleances overbrengen aan de Franse ambassadeur in Nederland. In navolging van de Nederlandse overheid, hangt de vlag ook halfstok op KLM gebouwen. Om 12.00 uur (LT AMS) zal KLM een minuut stilte in acht nemen.

Sinds vrijdag volgen de verschillende betrokken afdelingen voortdurend en nauwgezet de veiligheidssituatie en worden vanzelfsprekend de aanwijzingen van de autoriteiten en instanties opgevolgd. Op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle (CDG) zijn door de Franse overheid extra controles ingericht. Uiteraard is er bovendien intensief contact met de collega's in Parijs.

De communicatie die gepland stond voor zaterdag, ter gelegenheid van de aankomst van KLM's eerste Boeing 787 Dreamliner, is uitgesteld vanwege de gebeurtenissen in Parijs. KLM zal de communicatie hierover dinsdag 17 november hervatten.