Amstelveen,
06
maart
2013
|
14:00
Europe/Amsterdam

KLM zomerdienstregeling 2013

Samenvatting

Dienstregeling AIR FRANCE KLM Groep

In voortzetting van de winterdienstregeling van 2012-2013 kiest AIR FRANCE KLM Groep ervoor om de capaciteit* voor het zomerseizoen 2013 (31 maart t/m 26 oktober) slechts beperkt te laten groeien. In vergelijking met de zomer van 2012 zal de capaciteit op langeafstandsvluchten worden verhoogd met 2,4% en de capaciteit voor middellangeafstandsvluchten worden verminderd met 2,1%.

* Uitgedrukt in beschikbare stoelkilometers (available seat kilometers, ASKs)

 

KLM
KLM zet zomer 2013 een capaciteitsgroei in van 3,3% voor langeafstandsvluchten ten opzichte van zomer 2012 door efficiënter gebruik van de nieuwere vloot. Voor de Europese vluchten plant KLM een capaciteitsgroei in van 6,5% door meer stoelen in te zetten. De groei van KLM is niet het gevolg van meer vlieguren.

In het kader van de uitfasering van de MD11’s worden drie toestellen van dit type vervangen door twee Boeing 777-300’s en een Airbus 330-300.

Binnen Europa is direct resultaat te zien van Transform 2015: meer stoelen per vliegtuig kunnen worden ingezet in de Boeing 737’s. De groei in Europa is dus het gevolg van meer efficiency en niet van de instroom van nieuwe toestellen. Er is tevens efficiency behaald met kortere omdraaitijden op Amsterdam Airport Schiphol.

KLM kiest deze zomer voor drie nieuwe bestemmingen: Fukuoka in Japan, Ålesund in Noorwegen en Manston, Kent’s airport in het Verenigd Koninkrijk. De vluchten naar Teheran (Iran), Addis Ababa (Ethiopië) en Khartoum (Soedan) worden vanwege tegenvallende commerciële resultaten opgeschort.

Europa
De nieuwe bestemming Manston (Kent) in het Verenigd Koninkrijk biedt passagiers een aantrekkelijke toeristische bestemming en is een alternatief voor reizigers aan de oostkant van Londen. Ålesund kent een sterke en groeiende (offshore) zakelijke markt. Daarnaast is het eveneens een interessante toeristische bestemming. De frequenties op Basel, Linköping, Lyon, Norwich, Praag en Boedapest worden verhoogd.

Noord-Amerika
Samen met Delta Air Lines, partner in de Transatlantische Joint Venture, verstevigt KLM haar marktpositie tussen Noord-Amerika en Europa. KLM zet grotere toestellen in op Calgary en vervangt de MD11 op Atlanta door een nieuwer toestel Airbus 330-300.

Delta vergroot de capaciteit met meer dan 10% op Amsterdam. Naast viermaal daags naar Atlanta en Detroit kan de klant in de nieuwe dienstregeling ook viermaal per dag naar New York JFK. Op Atlanta vliegt Delta drie keer en KLM een keer per dag. De vluchten op New York worden tweemaal daags door KLM en tweemaal door Delta uitgevoerd. Detroit wordt alleen door Delta aangevlogen.

Daarnaast vergroot KLM in de zomer van 2013 het aantal frequenties op Los Angeles en  Washington. Vanaf 13 mei wordt de seizoensoperatie op Dallas-Fort Worth herstart.


Midden en Zuid-Amerika
Ook in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika vervangen de Airbus 330-300 en de Boeing 777 de MD11. KLM is in deze regio tijdens de winter van 2012/2013 al begonnen met het gebruik van deze zuinigere en efficiëntere toestellen. De frequentie naar Rio de Janeiro gaat omhoog van vier naar vijf keer per week en ook de groei op Panama, ingezet in de winter, wordt met een dagelijkse vlucht doorgezet in de zomer. Om de klant meer frequenties te bieden in de zomer, vliegt KLM met een extra ‘cirkelvlucht’ van Amsterdam naar Curaçao en Bonaire.


Afrika
In het afgelopen jaar heeft KLM Lusaka (Zambia), Luanda (Angola) en Harare (Zimbabwe) geïntroduceerd. Harare maakt onderdeel uit van de cirkel vlucht tussen Amsterdam en Lusaka.

De samenwerking met Kenya Airways blijft van groot belang voor KLM’s positie in Afrika. De twee dagelijkse Kenya Airways/KLM vluchten op Nairobi biedt de klant een steeds groter aantal bestemmingen in Kenia en omringende landen in Oost-Afrika. De rechtstreekse vluchten van KLM naar Addis Ababa en Khartoum worden opgeschort, maar worden met partner Kenya Airways via Nairobi wel aangeboden.


Azië en Midden-Oosten
KLM start 3 april met lijnvluchten naar Fukuoka in Japan. KLM is daarmee de eerste luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten tussen Fukuoka en Europa aanbiedt. Na Tokio en Osaka is Fukuoka de derde bestemming van KLM in Japan.

De frequentie van vluchten naar Tokio wordt opgeschroefd van tien naar elf. Samen met de nieuwe bestemming Fukuoka biedt KLM de passagier deze zomer wekelijks 21 vluchten naar Japan. KLM komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag vanuit Japan.

De bestemming Teheran wordt opgeschort in de nieuwe dienstregeling. De bestemming Almaty daarentegen wordt vaker aangevlogen deze zomer.

In het kader van de intensievere samenwerking tussen KLM en Etihad Airways wordt Abu Dhabi/Bahrein vaker aangevlogen. Vanaf medio mei doet Etihad vanuit thuisbasis Abu Dhabi dagelijks Schiphol aan, onder eigen vlag en die van KLM. KLM biedt sinds afgelopen najaar vijf bestemmingen aan in Australië en Centraal-Azië uitgevoerd door Etihad. Daar komen er in mei dertien bij.

De capaciteit op Aziatische routes wordt verder vergroot door de instroom van nieuwe toestellen. Boeing 777-300’s worden vaker ingezet op deze routes.

Nieuw Interieur World Business Class
Op 19 maart introduceert KLM het nieuwe interieur van de World Business Class (WBC). Hiervoor heeft KLM de Nederlands topdesigner Hella Jongerius gevraagd. KLM verandert zo de gehele WBC in top Dutch design en benadrukt hiermee de trots op haar Nederlandse afkomst en internationale allure. Jongerius gaat naast het ontwerp van het interieur ook het design van de zogenaamde full-flat stoel vormgeven.


Vlootontwikkeling-CSR
De KLM vloot wordt met de nieuwe dienstregeling verder uitgebreid met schonere en efficiëntere toestellen. In april neemt KLM een Airbus 330-300 in gebruik en een maand later volgt nog een Boeing 737.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws