Amstelveen,
22
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

De AIR FRANCE KLM Groep Zomerdienstregeling (25 maart – 28 oktober 2012)

Samenvatting

Door het onzekere economische klimaat beperkt de AIR FRANCE KLM Groep deze zomer de capaciteitstoename van beschikbare stoelkilometers (ASK) tot +0,6%, waarvan een toename van +0,8% op de lange afstand en een afname van -0,2% op de middellange afstand exclusief de provinciale Air France bases. Door de introductie van de luchthavens Marseille, Toulouse en Nice, waar Air France haar operationele kosten significant reduceert, realiseert de groep op de middellange afstanden een toename van +3,0%, waarmee de totale capaciteitstoename uitkomt op +1,4%.

KLM-dienstregeling in vogelvlucht
Gegeven de moeilijke economische omstandigheden en hoge brandstofprijzen, wordt de KLM capaciteit deze zomerdienst, die ingaat per 25 maart, nauwelijks uitgebreid ten opzichte van vorig jaar.
Binnen dit zorgvuldig afgewogen capaciteitsbeleid consolideert KLM de groei op Midden- en Zuid-Amerika, worden twee nieuwe bestemmingen in Afrika (Luanda en Lusaka) geïntroduceerd en blijft de totaal ingezette capaciteit op Noord-Amerika en Azië vrijwel constant. KLM’s strategische positie in groot-China wordt verder versterkt door non-stop bediening van Taipei en frequentieverhoging op Hangzhou tijdens de piekzomer. Op het Midden Oosten wordt de capaciteit met acht procent gereduceerd. Ook op Europa blijft de totale capaciteit constant, maar wordt het aantal gevlogen stoelen op Zuid-Europa gereduceerd, terwijl strategische posities in Noordwest Europa versterkt worden.

KLM voegt nieuwe moderne en zuinige vliegtuigen aan de korte- en langeafstandsvloot toe ter vervanging van oude en minder efficiënte vloot.

Europa, focus op Noordwest Europa

 

Noordwest EuropaKLM breidt uit op Denemarken en Noorwegen met extra dagelijkse vluchten van en naar Aalborg, Billund, Stavanger en Sandefjord/Torp. In Frankrijk voegt KLM capaciteit toe van en naar Toulouse en Bordeaux en in Duitsland van en naar Bremen, Frankfurt en Stuttgart. De uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk van vorige zomer wordt voortgezet en is uitgebreid met één frequentie van en naar Aberdeen. De drie dagelijkse vluchten naar Liverpool zijn opgeschort, maar de regio blijft bediend met zes dagelijkse vluchten van en naar Manchester.

 

Zuid-Europa
In Spanje is het aantal vluchten van en naar Barcelona en Madrid gereduceerd. KLM houdt het aantal verbindingen naar Madrid op peil door samenwerking met Air Europa. In Italië concentreert KLM samen met joint venture partner Alitalia alle vluchten naar Milaan op de luchthaven Linate en vergroot KLM het aantal dagelijkse vluchten naar Venetië van drie naar vier.

Oost-Europa
In Oost-Europa werkt KLM verder aan verbetering van het product door nauwe samenwerking met lokale partners. KLM verhoogt het aantal dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Kiev van twee naar vier, waarvan twee uitgevoerd door KLM.


Noord-Amerika, selectieve groei
Samen met Delta Airlines, partner in de Trans-Atlantische Joint Venture, verstevigt KLM de marktpositie in de Verenigde Staten en Canada. Er wordt fors geïnvesteerd in de hubs van Delta Airlines: in juni wordt de nieuwe International Terminal in Atlanta in gebruik genomen en wordt Atlanta vanaf Schiphol viermaal per dag aangevlogen. Samen met Detroit (viermaal per dag), Minneapolis (driemaal per dag) en New York JFK (driemaal per dag) worden de belangrijkste Delta Airlines hubs veertienmaal per dag bediend, waardoor het fijnmazige USA netwerk van Delta Airlines maximaal wordt ontsloten.

Dallas-Fortworth komt dit zomerseizoen terug in het netwerk met vijf frequenties per week in een Airbus A330-200. Miami wordt door Delta Airlines via Atlanta aangeboden. Washington Dulles verwelkomt de nieuwe Airbus A330-300. Op Houston wordt de capaciteit van dertien naar zeven frequenties per week gereduceerd en de service op Los Angeles wordt in het hoogseizoen (juni t/m augustus) uitgebreid met drie frequenties naar tienmaal per week.

Toronto wordt in de zomer tweemaal per dag aangeboden, Vancouver wordt aangevlogen met een Boeing 777-200, in plaats van een MD-11 en samen met Calgary, dagelijkse aangevlogen worden. Samen met partner Westjet wordt van daaruit een groot aantal secundaire Canadese bestemmingen aangeboden.

Midden- en Zuid-Amerika, voortzetting winterschema
Vluchten naar het Nederlandse deel van het Caribisch gebied blijven onverminderd populair. Het aantal frequenties wordt in lijn met afgelopen winter doorgetrokken en bedraagt veertienmaal per week.
Havana (Cuba) wordt driemaal per week als rechtstreekse dienst aangevlogen. Punta Cana (Dominicaanse Republiek) wordt door Air France via Parijs aangeboden.

Op Panama wordt de dagelijkse service die afgelopen winter is geïntroduceerd gecontinueerd. Daarnaast zijn doorverbindingen naar bestemmingen in Midden-Amerika met partner Copa Airlines verder verbeterd, door verkorte aansluitingstijden.

Zuid-Amerika blijft een belangrijke groeimarkt voor KLM. De capaciteitsgroei die afgelopen winter is ingezet, wordt dit zomerseizoen voortgezet.

Rio de Janeiro (Brazilië) en Buenos Aires (Argentinië) zijn afgelopen winter als nieuwe bestemmingen aan het netwerk toegevoegd. Beide metropolen worden driemaal per week rechtstreeks bediend en op Buenos Aires is de capaciteit vergroot door de inzet van een Boeing 777-300. In samenwerking met partners Gol en Aerolineas Argentinas wordt via São Paulo (Brazilië), Rio de Janeiro en Buenos Aires een groot aantal secundaire bestemmingen in Zuid-Amerika aangeboden.

Het aantal frequenties naar Quito/Guayaquil (Ecuador) is ten opzichte van afgelopen winter uitgebreid van drie- naar viermaal per week. Op Paramaribo wordt een Boeing 747-400 ingezet. Het aantal diensten bedraagt viermaal per week in het hoogseizoen (juli en augustus) en driemaal per week daarbuiten.

Afrika, nieuwe bestemmingen
De oliebestemming Luanda (Angola) wordt toegevoegd aan het KLM netwerk per 27 maart. De vluchten worden op dinsdag en vrijdag in een nacht/nacht schema uitgevoerd, complementair aan het Air France vluchtschema.
Daarnaast wordt Lusaka (Zambia) aan het netwerk toegevoegd met drie wekelijkse vluchten per 15 mei. Zambia heeft dankzij de mijnbouw een sterke economische groei. Ook in toeristisch opzicht biedt Zambia vele mogelijkheden, met name geconcentreerd rond de stad Livingstone, vlakbij de Victoria Watervallen.

Het aantal vluchten op Entebbe (Uganda) en Kigali (Rwanda) is uitgebreid tot zesmaal per week. De nieuwe Airbus A330-300 wordt ingezet op de West-Afrikaanse bestemmingen Lagos (Nigeria) en Accra (Ghana).

KLM bedient Caïro (Egypte) deze zomer driemaal per week met een Boeing 777-200. KLM heeft de intentie om per mei 2012 weer naar Tripoli (Libië) te gaan vliegen.

Midden Oosten, productiebeperking en product verbetering
KLM verbetert het Midden Oosten product door vijfmaal per week een rechtstreekse dienst van en naar Doha (Qatar) aan te bieden, met een doorverbinding naar Muscat (Oman). Tevens is het aantal frequenties op Dammam (Saoedi-Arabië) uitgebreid van vijfmaal per week naar een dagelijkse vlucht en wordt uitgevoerd in combinatie met Koeweit. Abu Dhabi (VAE) en Bahrein worden vijfmaal per week bediend. Tussen Bahrein en Dammam kan gebruik worden gemaakt van een limo-service, zodat beide bestemmingen optimaal zijn bediend.
Het aantal stoelen van de Dubai (VAE) middagvlucht is uitgebreid. De Dubai avondvlucht wordt in de zomer opgeschort.

KLM handhaaft zes wekelijkse vluchten naar Teheran (Iran).

Azië, consolideren sterke positie
In de regio groot-China blijft KLM sterk aanwezig. Naast het continueren van de bestemmingen die de afgelopen twee jaar zijn opgestart (Chengdu, Hangzhou en Xiamen) wordt een rechtstreekse en dagelijkse service naar Taipei (Taiwan) geïntroduceerd, met een doorverbinding naar Manilla. In het hoofdseizoen (juni t/m september) wordt Hangzhou viermaal per week bediend. In samenwerking met KLM, verhoogt partner China Southern Airlines het aantal frequenties tussen Guangzhou en Amsterdam van driemaal per week naar een dagelijks product.

De capaciteit op Japan is, door het sterke herstel van de vraag, terug op het niveau van voor de aardbeving en tsunami van begin 2011. Dit betekent tien wekelijkse vluchten naar Tokio Narita en een dagelijkse vlucht naar Osaka.

In Zuid-Oost Azië wordt Bangkok (Thailand) dagelijks en non-stop bediend, waar Bangkok tot op heden gecombineerd was met Taipei, met als resultaat een toename van het aantal stoelen. Het aantal vluchten naar Denpasar (Bali, Indonesië) is van viermaal naar zevenmaal per week opgevoerd, met een tussenstop in Singapore.

Delhi (India) wordt aangeboden met een Airbus A330-200, in plaats van een MD-11.

Vloot
KLM blijft investeren in schone en efficiënte vliegtuigen om optimale service aan de klant te garanderen.

Aan de lange-afstandsvloot worden twee nieuwe Boeing 777-300’s en drie nieuwe Airbus A330-300 ER’s toegevoegd. Ook wordt een start gemaakt met de uitfasering van de McDonnell Douglas MD-11, waarbij de nieuw instromende vloot ter overbrugging dient.

De middellange-afstandsvloot bestaat deze zomer volledig uit nieuwe generatie Boeing 737-toestellen.

Aan de korte-afstandsvloot worden vijf nieuwe Embraers 190 toegevoegd en worden de Fokker 100’s gedurende het jaar uitgefaseerd.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws