Amstelveen,
17
juni
2013
|
10:04
Europe/Amsterdam

De AIR FRANCE KLM Groep en Jet Airways tekenen een nieuwe samenwerkingsovereenkomst

Samenvatting

AIR FRANCE KLM en Jet Airways, de grootste internationale luchtvaartmaatschappij van India, bieden hun klanten voortaan meer vluchten tussen Europa en India dankzij een wederzijdse codeshare-overeenkomst. Door deze samenwerking wordt voor AIR FRANCE KLM-klanten de keuze aan aansluitende vluchten naar Indiase steden aanzienlijk vergroot. Met ingang van vandaag kunnen voor deze codeshare-vluchten tickets worden geboekt, waarmee vanaf 19 juni 2013 gereisd kan worden.

Door de codeshare-overeenkomst kan Air France onder eigen vluchtnummers vluchten aanbieden naar belangrijke Indiase steden, via Bengaluru, Delhi en Mumbai. Klanten die van Europa naar India reizen, kunnen voortaan met één ticket probleemloos overstappen op vluchten naar drie nieuwe Indiase binnenlandse bestemmingen die door Jet Airways worden uitgevoerd: naar Chennai via Bengaluru, Delhi en Mumbai, en naar Kolkata en Hyderabad via Mumbai en Bengaluru.

Ook KLM biedt via Delhi vluchten onder eigen vluchtnummers aan op binnenlandse routes van Jet Airways naar vier grote steden in India. Hierdoor kunnen klanten via Delhi probleemloos doorreizen naar Bengaluru, Chennai, Hyderabad en naar Mumbai.

Jet Airways voert de vluchten naar deze bestemmingen uit met state-of-the-art Boeing 737 Next Generation en met ATR 72 toestellen.

Deelnemers van het frequent flyer-programma JetPrivilege van Jet Airways en Flying Blue van AIR FRANCE KLM konden al vele jaren profiteren van de samenwerking tussen de spaarprogramma’s. Met de invoering van de codeshare-overeenkomst hebben deelnemers nu ook de mogelijkheid om op de codeshare-vluchten respectievelijk statuspunten of Level Miles te sparen.

AIR FRANCE KLM biedt 27 wekelijkse langeafstandsvluchten tussen Europa en India.

We zijn verheugd over deze versterking van onze relatie met Air France en KLM, aangezien er al een langdurige interline- en frequent flyer-samenwerking met beide vervoerders bestond. Door de codeshare-overeenkomst profiteren onze passagiers van betere aansluitingen vanaf bestemmingen op het netwerk van Air France en KLM via hun Europese hubs in Parijs en Amsterdam naar belangrijke bestemmingen in heel India.
Sudheer Raghavan, Chief Commercial Officer van Jet Airways
Deze nieuwe samenwerking tussen AIR FRANCE KLM en Jet Airways illustreert de strategische positionering van onze groep, die ons aanbod tussen Europa en de rest van de wereld voortdurend versterkt door de ontwikkeling van ons netwerk of, zoals vandaag, met hoogwaardige partners zoals Jet Airways. Door deze codeshare-overeenkomst met Jet Airways versterken we onze aanwezigheid in een belangrijke markt.
Dominique Patry, Vice-President International Affairs & Alliances van Air France
KLM is zeer ingenomen met deze belangrijke stap, de uitbreiding van de samenwerking tussen Jet Airways en KLM. Dat we onze klanten een omvangrijk netwerk in India met vier belangrijke binnenlandse codeshare-bestemmingen kunnen bieden, is van grote strategische waarde.
Pieter Elbers, Managing Director & Chief Operating Officer KLM
Boilerplate

Over Jet Airways
De vloot van Jet Airways bestaat momenteel uit 114 toestellen, waaronder 10 Boeing 777-300 ER, 10 Airbus A330-200, 4 Airbus A330-300, 72 nieuwe generatie Boeing 737-700/800/900, 17 ATR 72-500 en 1 ATR 72-600 turboprop. Met een gemiddelde vliegtuigleeftijd van 5,45 jaar heeft de maatschappij een van de jongste vloten ter wereld. De maatschappij voert vluchten uit naar 72 bestemmingen verspreid over India en daarbuiten, waaronder naar Abu Dhabi, Bahrein, Bangkok, Brussel, Colombo, Dammam, Dhaka, Doha, Dubai, Hongkong, Djedda, Kathmandu, Koeweit, Londen (Heathrow), Muscat, New York (Newark), Riyad, Sharjah, Singapore en Toronto.

Over JetKonnect
De nieuwe JetKonnect-service is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van het lowfare-segment. JetKonnect biedt passagiers op bijna alle binnenlandse routes tevens een Premiere-service. Met een vloot van Boeing- en ATR-toestellen met meer dan 500 dagelijkse vluchten tussen 52 bestemmingen in heel India, biedt JetKonnect passagiers meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden. De gunstige dienstregeling, betrouwbare service en lage tarieven van JetKonnect bieden de klant meer waar voor hun geld en een naadloze vliegervaring.

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws