Amstelveen,
02
december
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Dance Industry twittert KLM toestel vol

Samenvatting

KLM gaat als eerste ter wereld een extra directe vlucht inzetten na een twitter weddenschap. De vlucht vertrekt van Amsterdam naar Miami op 21 maart 2011.

Aanleiding is de befaamde Spring Break week in de VS, in combinatie met het driedaagse Ultra Music Festival van 25 tot en met 27 maart in Miami. Als vóór maandagavond 6 december voldoende voorinschrijvingen zouden binnenkomen op de website www.fly2miami.nl, zou KLM een extra, directe vlucht inzetten van Amsterdam naar Miami speciaal voor de Nederlandse dance industry. De vlucht was binnen vijf uur vol en de teller staat nu op 351 inschrijvingen.

‘Het werd KLM op twitter al snel duidelijk dat de vraag om een directe vlucht naar Miami sterk leeft in de Nederlandse dance scene. Daarop hebben wij besloten de weddenschap aan te gaan’, aldus Martijn van der Zee, Vice President E-Commerce bij KLM. ‘Het is met recht een primeur te noemen; het is namelijk de eerste keer dat KLM een vliegtuig inzet op basis van een verzoek op twitter. Voor KLM zijn Social Media steeds belangrijker voor het bieden van informatie en service.’

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws