Amstelveen,
23
maart
2020
|
15:00
Europe/Amsterdam

COVID-19: KLM start de zomerdienstregeling met 57 bestemmingen

Als gevolg van de coronacrisis start KLM de zomerdienstregeling, die op 29 maart a.s. ingaat, met een sterk gereduceerd netwerk. Tot en met 3 mei is KLM van plan om naar 25 intercontinentale en 32 Europese bestemmingen te vliegen. Dit gebeurt met een aangepast schema, wat neerkomt op zo’n 10 procent van het normale aantal vluchten.

Intercontinentaal: 777’s en 787’s

Het intercontinentale netwerk zal worden uitgevoerd met Boeing 777’s en 787’s. De Boeing 747’s worden vervroegd uit de vloot genomen. De overige toestellen zullen worden geparkeerd op Schiphol. Hiervoor wordt op dit moment een plan gemaakt samen met de luchthaven.

De volgende bestemmingen zullen van 29 maart tot en met 3 mei (onder voorbehoud van wijzigingen) worden aangeboden:

Luchthaven

Frequentie per week

Atlanta

3

Abu Dhabi/Muscat

2

Bangkok

2

Curaçao

2

Delhi*

2

Dubai*

3

Sao Paulo

2

Hong Kong

3

Incheon (Seoel)

3

New York JFK

7

Johannesburg

3

Kansai (Osaka)

2

Los Angeles

3

Lima*

3

Mexico City

3

Nairobi*

2

Narita (Tokio)

2

Chicago O’Hare

2

Beijing*

3

Panama City

2

Shanghai

3

Singapore

3

Taipei*

3

Calgary

3

Toronto

3

Totaal

69 retourvluchten

* Op deze routes gelden zeer strenge reisrestricties en zal KLM initieel vliegen met alleen cargo. 

Voor alle andere routes wijst KLM passagiers erop dat veel landen reisrestricties hebben ingevoerd. Houd er rekening mee dat dit soms op korte termijn gebeurt – voor een overzicht van de regels zie IATA Travel Centre.

Europa: zoveel mogelijk aansluitingen

Het Europese netwerk is zo ingericht, dat er zoveel mogelijk Europese vluchten aansluiten op het intercontinentale netwerk. De volgende bestemmingen worden met ingang van 28 maart tot en met 3 mei dagelijks aangevlogen vanaf Schiphol (onder voorbehoud van wijzigingen):

Genève, Wenen, Zürich, Brussel, Parijs, Lyon, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart, Berlijn, Rome (vanaf 4 april)**, Stockholm, Billund, Kopenhagen, Gothenburg, Oslo, Barcelona**, Lissabon, Madrid**, Aberdeen, Birmingham, Bristol, Dublin, Edinburgh, Glasgow, Leeds Bradford, Londen City, Londen Heathrow, Manchester, Newcastle.

** Op deze routes gelden op dit moment zeer strenge reisrestricties, er zal in een later stadium gekeken worden of/wanneer deze vluchten uitgevoerd kunnen worden.

Voor alle andere routes wijst KLM passagiers erop dat veel landen reisrestricties hebben ingevoerd. Houd er rekening mee dat dit soms op korte termijn gebeurt – voor een overzicht van de regels zie IATA Travel Centre.

Voor zowel de intercontinentale als de Europese vluchten geldt: actuele vluchtinformatie is te vinden op KLM.com of in de KLM-app.