Amstelveen,
14
december
2015
|
12:45
Europe/Amsterdam

Codeshare-overeenkomst KLM en Delta Air Lines met Jet Airways via Amsterdam Airport Schiphol

Omvangrijke commerciële samenwerking en codesharing bieden klanten meer keuze uit bestemmingen op het Indiase subcontinent, in Europa en in Noord-Amerika

Samenvatting

KLM en Delta Air Lines [NYSE:DAL] gaan een codeshare-overeenkomst aan met de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die nieuwe reismogelijkheden biedt voor passagiers die via Amsterdam Airport Schiphol vanuit Europa en de Verenigde Staten naar bestemmingen in India en verder vliegen.

Met ingang van 27 maart 2016 – mede afhankelijk van toestemming van de betrokken overheden – kunnen passagiers van KLM en Delta, die vanaf bestemmingen in Europa en de Verenigde Staten naar Amsterdam Airport Schiphol vliegen, hier overstappen op de nieuwe dagelijkse vluchten van Jet Airways naar Delhi en Mumbay. Ook kunnen passagiers overstappen op vluchten naar verdere Indiase bestemmingen, zoals Hyderabad, Bengaluru, Chennai, Ahmedabad, Kochi, Calcutta en Amritsar, Dhaka in Bangladesh, Kathmandu in Nepal, en Colombo in Sri Lanka. Dankzij de codeshare-overeenkomst van KLM en Delta voor deze Jet Airways-vluchten, profiteren passagiers van voordelen als een gecoördineerde klantenservice, een enkel ticket voor de gehele reis en het inchecken van bagage meteen naar de eindbestemming. Delta SkyMiles- en KLM Flying Blue-deelnemers kunnen Miles sparen op en inwisselen voor vluchten die via codesharing door Jet Airways worden uitgevoerd.

Daarnaast geldt op vluchten die door KLM en Delta worden uitgevoerd tussen Amsterdam en negen bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada een code van Jet Airways. Hiertoe behoren New York-JFK, Newark, Chicago, Washington D.C., Houston, San Francisco, Los Angeles, Vancouver, Calgary, Montreal en Edmonton. De codesharing met Jet Airways geldt bovendien op KLM-vluchten vanaf Amsterdam naar 30 Europese bestemmingen, waaronder Madrid, Zürich en Milaan. Ook de KLM-vluchten tussen Amsterdam en New Delhi maken deel uit van de overeenkomst.

 

Dankzij de samenwerking met Jet Airways bereiken we een nieuwe mijlpaal in ons unieke wereldwijde netwerk vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Deze strategische stap biedt belangrijke voordelen voor ons bedrijf en laat KLM-passagiers profiteren van exclusieve reismogelijkheden. Zo kunnen we een prominentere rol gaan spelen in India zelf en de omliggende landen.
Pieter Elbers, president-directeur en CEO van KLM
Delta wil haar klanten een ruimere keuze en hoogwaardige service bieden. Dankzij de samenwerking met Jet Airways, de grootste internationale, full-service voorkeursluchtvaartmaatschappij van India, kunnen we inspelen op de vraag naar vluchten naar India en verdere bestemmingen. We hebben een goede reputatie in het opbouwen van succesvolle samenwerkingsverbanden met internationale luchtvaartmaatschappijen die ons wereldwijde netwerk vergroten. We zijn dan ook heel trots dat we het Indiase subcontinent nu binnen bereik van de vele duizenden Delta-passagiers kunnen brengen die naar deze regio willen vliegen.
Nat Pieper, Delta’s senior vicepresident voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
De nieuwe Jet Airways vluchten naar Amsterdam en onze samenwerking met KLM en Delta zijn het bewijs van ons streven om onze klanten steeds meer keuze en doorverbindingen te bieden. Met de Luchthaven Schiphol als nieuwe Europese gateway, geven we onze klanten een toegangspoort tot een breder aanbod aan bestemmingen in Europa en Noord-Amerika, samen met onze partners KLM en Delta. Met de uitmuntende service van Jet Airways aan boord van de allernieuwste Airbus A330-300, die van Mumbai en Delhi naar Amsterdam vliegt, bieden wij een fantastisch product aan passagiers die naar Europa en Noord-Amerika willen reizen.
Cramer Ball, CEO van Jet Airways
Voor bedrijven die zaken doen over de hele wereld zijn directe vluchten van essentieel belang. De Jet Airways-vluchten tussen Mumbai en Amsterdam, in samenwerking met KLM en Delta, bieden grote kansen aan de regio Amsterdam en aan heel Nederland. Momenteel zijn er 190 Indiase bedrijven gevestigd in deze regio, waarmee we de grootste hub zijn in continentaal Europa. Daarnaast willen veel Europese bedrijven profiteren van de mogelijkheden die India biedt met haar economische groei van bijna acht procent. Als knooppunt voor de hele wereld kan Schiphol hier een belangrijke rol in spelen.
Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam

Op piekdagen bieden KLM en Delta tot wel negentien vluchten naar Amsterdam Airport Schiphol vanaf eenentwintig bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada. Kijk voor meer informatie en voor het boeken van vluchten tussen de Verenigde Staten en India op klm.com of delta.com.