Amstelveen,
17
oktober
2017
|
13:11
Europe/Amsterdam

China Southern Airlines Cargo en AIR FRANCE KLM MARTINAIR Cargo intensiveren strategische samenwerking

Samenvatting

CZ Cargo en AFKLMP Cargo hebben een nieuwe Memorandum van Overeenstemming (MvO) ondertekend om de strategische samenwerking verder vorm te geven en te versterken.

We willen meerwaarde blijven creëren voor onze klanten en intensiveren dan ook graag onze samenwerking met strategisch partner China Southern Cargo. Deze nieuwe fase betekent goed nieuws voor onze klanten.
Marcel de Nooijer, Executive Vice President of Air France - KLM Martinair Cargo
Met het ondertekenen van deze MvO zijn we in een nieuwe fase van onze samenwerking beland, waarvan we concrete resultaten verwachten.
Zhao Fengsheng, Senior Vice President of China Southern Cargo

In september 2015 tekenden China Southern Airlines Cargo (CZ Cargo) en AIR FRANCE KLM MARTINAIR Cargo (AFKLMP Cargo) een MvO dat was gericht op strategische samenwerking tussen de twee partijen. De luchtvaartmaatschappijen delen de ambitie om de respectievelijke routenetwerken aan elkaar te koppelen om zo meer uitgebreide cargodiensten aan klanten te kunnen bieden.

De ambitie voor de komende vier jaar is gezamenlijk de beschikbare mogelijkheden binnen de luchtvrachtmarkt te onderzoeken en te benutten. Om dit te realiseren willen de luchtvaartmaatschappijen:

• de bestaande samenwerking uitbreiden en voortbouwen op de gezamenlijke ervaring om onze cargoactiviteiten in China, Europa en overige internationale markten met elkaar te verbinden. Hierdoor kunnen de twee airlines ook optimaal blijven profiteren van de deelname aan de SkyTeam Cargo-alliantie;

• de sterke positie van CZ Cargo in China en de Aziatisch-Pacifische regio koppelen aan de sterke positie van AFKLMP Cargo in Europa, Afrika en de trans-Atlantische regio’s, mogelijk door het delen van capaciteit- en luchtruimovereenkomsten;

• de netwerken van CZ en AFKLMP Cargo combineren (laadruim- en maindeck-producten) om zo een grote hoeveelheid diensten via de hubs in Guangzhou, Shanghai, Parijs-Charles de Gaulle en Schiphol te kunnen bieden;

• een eenvoudige wederzijdse toegang tot capaciteit binnen deze gecombineerde netwerksamenwerking bieden en de grondafhandelingsfaciliteiten op de hubs van beide luchtvaartmaatschappijen verkennen voor een sneller en naadloos transferproces (alles-onder-één-dak-concept);

• meer zakelijke mogelijkheden voor post- en spoedproducten tussen China, Europa en de VS creëren.

Dit zou uiteindelijk kunnen leiden tot een geïntegreerd commercieel en operationeel cargosamenwerkingsmodel (joint venture) tussen Europa en China.