Amstelveen,
21
juni
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

China Eastern treedt toe tot SkyTeam

Samenvatting

China Eastern en Shanghai Airlines voegen 32 nieuwe bestemmingen toe aan het wereldwijde netwerk van SkyTeam, zoals de Chinese stad Jiayuguan, een belangrijk kruispunt op de befaamde Zijderoute, en nieuwe internationale bestemmingen als Macau en Colombo.

Wij zijn verheugd China Eastern en dochtermaatschappij Shanghai Airlines welkom te heten bij SkyTeam en wij zijn vereerd dat zij voor dit platform hebben gekozen om gezamenlijk te kunnen groeien. Dankzij onze nieuwe Member airlines kunnen wij onze positie als leidende alliantie in de regio Groot-China consolideren. En terwijl wij verder werken aan uitbreiding van ons netwerk, blijven onze Member airlines samenwerken om klanten nog meer voordelen tijdens hun reizen met SkyTeam te kunnen bieden.
Michael Wisbrun, SkyTeam’s Managing Director.

Met de toetreding van China Airlines versterkt de alliantie zijn aanwezigheid in de regio Groot-China, een van de meeste dynamische economieën ter wereld.

Passagiers van China Eastern en Shanghai Airlines kunnen nu gebruikmaken van alle wereldwijde SkyTeam-aanbiedingen voor zakelijke klanten, hetgeen de handelsmogelijkheden tussen deze regio en de rest van de wereld positief zal stimuleren.

Per direct kunnen passagiers van China Eastern en Shanghai Airlines frequent flyer Miles sparen en besteden aan boord van vluchten die door SkyTeam-partners worden uitgevoerd. Deelnemers aan de frequent flyer programma’s van andere SkyTeam Member airlines kunnen ook Miles sparen en besteden wanneer ze met China Eastern en Shanghai Airlines vliegen. Frequent flyers krijgen bovendien toegang tot meer dan 465 lounges wereldwijd, waaronder de lounges van China Eastern en Shanghai Airlines op de luchthavens Pudong en Hongqiao in Shanghai.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws