Amstelveen,
14
oktober
2013
|
17:25
Europe/Amsterdam

Cees 't Hart nieuwe commissaris bij KLM

Samenvatting

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat haar raad van commissarissen heeft ingestemd met de voorgenomen benoeming van Cees ‘t Hart tot commissaris van de vennootschap. Dit voornemen zal ter besluitvorming worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2014 in april volgend jaar.

De heer ‘t Hart vult de vacature in die per gelijke datum in de raad ontstaat door het vertrek van Kees Storm uit de raad wegens het bereiken van de maximale zittingstermijn van twaalf jaar.

Cees ‘t Hart (1958) is sinds 2009 chief executive officer van multinational Koninklijke FrieslandCampina N.V.. Alvorens hij in 2008 bij FrieslandCampina in dienst trad, bekleedde de heer ’t Hart diverse internationale managementposities binnen Unilever, o.a. als Vice President Foods Asia Pacific in Singapore, CEO Unilever Poland en CEO Lever Fabergé Italy. Hij is voorzitter van de Nederlandse Zuivel Organisatie en voorzitter van de Nederlandse Topsector Agri&Food.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release