Amstelveen,
20
februari
2013
|
18:32
Europe/Amsterdam

Camiel Eurlings wordt president-directeur van KLM

Samenvatting

Camiel Eurlings wordt per 1 juli 2013 president-directeur van KLM. Dit besluit is woensdag genomen door de Raad van Commissarissen van KLM.Hij volgt Peter Hartman op die deze functie sinds 1 april 2007 bekleedt. De statutaire directie van KLM bestaat daarmee per 1 juli, naast Camiel Eurlings, uit Pieter Elbers en Erik Varwijk. Eurlings trad op 1 juli 2011 toe tot de statutaire directie van KLM. Peter Hartman blijft tot zijn pensioendatum van 1 januari 2014 in dienst bij KLM. 

Peter Hartman houdt zitting in de AIR FRANCE KLM Board of Directors en zal in deze hoedanigheid nauw betrokken blijven bij de ontwikkelingen van AIR FRANCE KLM.

 

De Raad heeft unaniem ingestemd met de benoeming van Camiel Eurlings en heeft het volste vertrouwen uitgesproken in hem en het directieteam dat onder zijn leiding vanaf 1 juli KLM gaat leiden.
Kees Storm, voorzitter Raad van Commissarissen
Verheugd heb ik het besluit van de Raad van Commissarissen vernomen om Camiel Eurlings te benoemen tot mijn opvolger. Het directieteam, dat hij mag aanvoeren, vult elkaar qua ervaring en achtergrond uitstekend aan.
Peter Hartman, President-directeur van KLM
Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws