Amstelveen,
06
september
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

BioDiesel voor grondtransport op de luchthaven

Schiphol en KLM zetten volgende stap op weg naar duurzame mobiliteit.

Circa 40 grondtransportvoertuigen van Amsterdam Airport Schiphol en KLM rijden sinds vandaag op 100% BioDiesel. De partijen werken beide aan het verduurzamen van transportmiddelen op de luchthaven. Hiervoor wordt al deels gebruikgemaakt van elektrisch vervoer. Voor de voertuigen waarbij aandrijving door elektriciteit op korte termijn niet geschikt is, biedt het gebruik van BioDiesel een alternatieve duurzame oplossing. De BioDiesel die Schiphol en KLM voor hun grondtransport zullen inzetten, bestaat voor 100% uit afgewerkt frituurvet en bevat geen fossiele brandstoffen. Leverancier is SkyNRG, die eveneens duurzame kerosine levert voor vliegtuigen van KLM, Thomson Airways en Finnair.

“Het gebruik van 100% BioDiesel voor onze voertuigen geeft een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van duurzaam ondernemen op Amsterdam Airport Schiphol. We hebben de ambitie uitgesproken om in 2012 voor eigen activiteiten CO2-neutraal te zijn. De inzet van duurzame mobiliteit draagt hieraan bij”, aldus Ad Rutten, Executive Vice President en COO van Schiphol Group.

De komende vier maanden rijden ca. 40 voertuigen die op de luchthaven worden ingezet op de 100% BioDiesel, zoals trekkers, catering-, bird control-, lease- en bestelwagens. Als dit na vier maanden succesvol blijkt te werken, zullen nog meer voertuigen op BioDiesel gaan rijden.

SkyNRG
SkyNRG is een Nederlands bedrijf opgericht door KLM, North Sea Group en Spring Associates met de missie om luchtvaart te verduurzamen met brandstoffen die duurzaam en betaalbaar zijn. SkyNRG gebruikt daarbij meerdere grondstoffen en/of technologieën.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting Schiphol Group, telefoon:  020 – 601 2673 of email: press@schiphol.nl.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond de sterkste Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit worden drie kernactiviteiten gecoördineerd: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient 135 bestemmingen met een moderne vloot van 157 vliegtuigen en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een netwerk biedt van 926 bestemmingen in 173 landen. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen. 

Skyteam     Facebook    YouTube

Deel deze release

Laatste nieuws