03
maart
2017
|
10:10
Europe/Amsterdam

Beloning CEO KLM

De KLM Raad van Commissarissen heeft besloten vanaf 2017 het vaste salaris van de KLM CEO, de heer Elbers te brengen op het niveau van zijn directe voorganger die drie jaar geleden is vertrokken.

Dit komt effectief neer op een verhoging van 5 procent. Ook dit nieuwe salaris voor dhr Elbers is nog beduidend lager dan dat van eerdere KLM CEO's.

Daarnaast gelden binnen KLM afspraken over een variabele beloning in relatie tot bedrijfsresultaten. Ook voor de statutaire directie van KLM is er een dergelijk systeem met vooraf bepaalde criteria. KLM boekte in 2016 zeer goede resultaten binnen de AFKL-groep. De winst van KLM steeg van 384 miljoen naar 681 miljoen in 2016. Ook voor Elbers betekent dit een hogere variabele beloning over 2016.

KLM keert over 2016 in total 93 miljoen aan winstdeling uit aan alle KLM medewerkers ten opzichte van 7 miljoen vorig jaar. Deze winstdelingsregeling is overigens niet van toepassing op de heer Elbers en de andere leden van de statutaire directie van KLM.

Het beloningsbeleid en de beloning van de directie worden opgenomen in het KLM jaarverslag 2016 en evenals voorgaande jaren toegelicht tijdens de jaarlijkse KLM aandeelhoudersvergadering in april. De voorbereidingen hiervoor zijn nog niet afgerond. Naar aanleiding van de berichten in de Franse pers zag KLM zich nu al genoodzaakt deze mededeling te doen.