06
juli
2017
|
15:20
Europe/Amsterdam

Belangrijke reisinformatie voor de drukke zomer op luchthaven Schiphol

Komend weekend beginnen de zomervakanties in Nederland. Deze zomer zullen er meer passagiers dan gewoonlijk van, naar en via Amsterdam Airport Schiphol reizen. De luchthaven zal daarom soms uitzonderlijk druk zijn. Passagiers dienen dan ook rekening te houden met langer dan gebruikelijke wachttijden op de luchthaven.

Ook in het belang van onze KLM passagiers neemt KLM extra maatregelen. Doel is ongemak op Schiphol te minimaliseren, en om KLM-vluchten tijdig te kunnen laten vertrekken. Naast het voortdurend in de gaten houden van vertrek- en overstapprocessen, zal KLM ook extra personeel inzetten om passagiers op de luchthaven te begeleiden. KLM zal ook reizigers individueel informeren, bijvoorbeeld als er iets wijzigt in vluchtschema’s. Daarnaast heeft KLM de volgende tips opgesteld die de reiziger kan helpen om het vertrek- en overstapproces zo spoedig mogelijk te laten verlopen:

1. Contactgegevens in ‘Mijn Reis’ invoeren. 

KLM raadt alle passagiers aan om hun contactinfo aan hun boekingsgegevens toe te voegen. In 'Mijn Reis' op KLM.nl kunnen reizigers hun telefoonnummer en e-mailadres controleren, invoeren of wijzigen. Zo kan KLM sneller contact opnemen mocht er iets veranderen.

2. Online inchecken

Daarnaast adviseert KLM om online in te checken. Dat kan in de KLM-app en op de website, vanaf 30 uur voor vertrek. Voor vluchten van en naar de Verenigde Staten is check-in open vanaf 24 uur voor vertrek. Online inchecken scheelt tijd op de luchthaven. Men hoeft niet meer naar de incheckbalie, maar kan direct door naar de bagageafgifte. Of, als men uitsluitend met handbagage reist, naar de gate. Families met kinderen en groepen zijn uiteraard altijd welkom bij de bemande incheckbalies.

3. Bagageregels controleren

Omdat de bagageregels strikt worden toegepast wordt passagiers aangeraden om de volgens de ticketvoorwaarden voor hun reis toegestane hoeveelheid bagage extra na te gaan. Dit staat in de boekingsgegevens en op KLM.nl. Neemt men meer, grotere of zwaardere ruimbagage dan toegestaan mee, dan kan dit uitsluitend tegen het overbagagetarief. Handbagage die te groot of te zwaar is moet als ruimbagage worden ingecheckt. Vloeistoffen mogen in handbagage mee, mits in hoeveelheden van maximaal 100 ml en in totaal 1 liter, verpakt in een afsluitbaar plastic zakje. KLM raadt ook aan om de lijst verboden artikelen op KLM.nl te lezen.

4. Op tijd op Schiphol zijn

Passagiers die vanaf Amsterdam vertrekken, wordt aangeraden om minstens 2 uur voor vertrek van vluchten binnen Europa op Schiphol te zijn. Voor vertrek van intercontinentale vluchten wordt 3 uur aanbevolen. Vertrekhallen 1 en 2 openen elke dag om 4.30 uur. Schiphol heeft meerdere vertrekhallen, daarom raadt KLM aan om van tevoren na te gaan waar de reis begint:

Reizigers

Vertrekhal

SkyPriority-reizigers

2

Intercontinentaal

2*

Naar non-Schengenlanden in Europa

2

Naar Schengen-bestemmingen in Europa

1 + 1A

Tussen 6 jul en 20 augustus 2017 kan men voor intercontinentale vluchten naar de Caraïben, Paramaribo, Kaapstad en Johannesburg op sommige dagen in Vertrekhal 1 inchecken. De informatieschermen op de luchthaven tonen altijd de juiste vertreklocatie.

5. Op tijd naar de gate gaan

Op de informatieborden op Schiphol staat wanneer men aan boord kan gaan. Het is belangrijk om op de aangegeven tijd bij de gate te zijn. Voor alle KLM-vluchten sluit de gate 15 minuten voor vertrek. Wie na sluitingstijd bij de gate aankomt kan niet meer aan boord gaan. Overstappende reizigers op Schiphol wordt geadviseerd om eerst door de douane en veiligheidscontroles te gaan. Daarna kan men nog op de luchthaven winkelen, als het boarden voor hun aansluitende vlucht nog niet begonnen is.

6. Maximale bezetting

De luchthaven Schiphol is verantwoordelijke voor de bezetting van de security filters. KLM heeft met de luchthaven Schiphol afspraken gemaakt voor de maximale bezetting van de alle security filters door inzet extra personeel. Ook wordt gewerkt aan optimale inzet van Koninklijke Marechaussee voor de grenscontroles.

SkyPriority

Voor SkyPriority-klanten gelden op Schiphol de gebruikelijke voordelen van hun deelnemersniveau of reisklasse. KLM is zich bewust van de toegenomen drukte en doet er alles aan om ongemak te minimaliseren. Helaas kan KLM niet helemaal voorkomen dat er ook bij SkyPriority-rijen en gebieden wachtrijen ontstaan. Daarom wordt ook deze reizigers aanbevolen om minstens 2 uur (vluchten binnen Europa) of 3 uur (intercontinentale vluchten) voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.

Klantenservice

Medewerkers bij de KLM-klantenservice van alle kanalen zijn voorbereid op het ontvangen van meer vragen en verzoeken. Zij zullen hun uiterste best doen om reizigers te helpen en hen een comfortabele reis te bezorgen. Bij vertragingen worden reizigers volgens de KLM-regels omgeboekt en/of gecompenseerd. Met deze extra maatregelen zijn de medewerkers van KLM en van partners er klaar voor om alle klanten de beste service te bieden.

Voor actuele informatie rondom de zomerdrukte op Schiphol, ga naar: https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/up_to_date/flight_update/important_information_schiphol_summer_2017.htm