Amstelveen,
07
oktober
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Antillenhuis in Den Haag KLM Delfts blauw huisje nr. 91

Samenvatting

KLM introduceert ter gelegenheid van haar 91e verjaardag op donderdag 7 oktober een nieuw Delfts blauw huisje. Het 91e Delfts blauwe huisje dat KLM aan de collectie toevoegt is het Antillenhuis in Den Haag. President-directeur KLM Peter Hartman reikt het huisje op donderdag 7 oktober uit aan Jozias van Aartsen, burgemeester Den Haag en Marcel van der Plank, Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen in Madurodam in Den Haag. Tegelijk vindt in Madurodam ook de onthulling van een miniatuur Antillenhuis plaats.

KLM viert vandaag haar 91ste verjaardag. Op 7 oktober 1919 werd de ‘Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën' (KLM) opgericht. KLM is de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld.

KLM benadrukt met het Antillenhuis mede vanuit historisch oogpunt haar goede band met de Antillen. Op 15 december 1934 maakte KLM ter gelegenheid van de feesten rondom het 300-jarig Nederlands bestuur op de Antillen de eerste transatlantische vlucht naar Curaçao met de Fokker F XVIII ‘Snip’. President-Directeur Peter Hartman: “Met deze vlucht heeft KLM de basis gelegd voor het routenetwerk naar de Antillen. De vluchten bleken succesvol en dat zijn ze nu nog steeds. KLM vervoert jaarlijks meer dan 150.000 passagiers naar Curaçao, Bonaire en Sint Maarten. Hiermee is duidelijk dat de Antillen een zeer geliefde bestemming vormen voor onze passagiers.”

KLM reikt de Delfts blauwe huisjes sinds de jaren vijftig uit aan boord. Deze huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd. De huisjes worden op intercontinentale vluchten aan passagiers in de World Business Class uitgereikt.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws