Amstelveen,
13
oktober
2014
|
20:31
Europe/Amsterdam

Ambtenaren van Ministerie van Infrastructuur en Milieu gaan duurzaam vliegen!

Samenvatting

Vandaag heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) bekend gemaakt toe te treden tot KLM’s Corporate BioFuel programma.

Geweldig dat het ministerie van Infrastructuur & milieu de leiding neemt als eerste ministerie duurzamer te gaan vliegen. In de Green Deal die wij in 2011 met de overheid hebben gesloten, onderschrijven we samen de noodzaak van duurzame vliegtuigbrandstoffen. Deelname aan dit programma stimuleert de ontwikkeling van biokerosine.
Camiel Eurlings, KLM President Directeur & CEO
Steeds meer vliegtuigen krijgen stillere en zuinigere motoren. Maar omdat de luchtvaart wereldwijd blijft groeien, moeten er ook andere maatregelen genomen worden. Het vliegen op duurzame biobrandstof is hier één van’’, zei staatssecretaris Mansveld vanavond op het jaarlijkse Schipholdiner. “KLM heeft hierin een voortrekkersrol en daar mogen we trots op zijn.
Wilma Mansveld, Staatssecretaris Infrastructuur en Milieu

Het KLM Corporate BioFuel programma, dat in 2012 is gelanceerd, is een concrete uitwerking van de Green Deal tussen KLM en de Rijksoverheid. Partners in dit biofuel programma kiezen ervoor om een deel van hun vluchten op duurzame biobrandstof te vliegen en zo de CO2-uitstoot te reduceren.

Voor alle biokerosine die KLM op haar vluchten gebruikt wordt vooraf een advies gevraagd aan de SkyNRG Sustainability Board, waarin o.a. WNF, Solidaridad en het Copernicus Instituut zitting hebben. Uitgangspunt bij deze toets is de zogeheten RSB standaard, die wereldwijd gezien wordt als meest omvattende norm.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is de 17e partner in het programma. Andere partners in het programma zijn o.a. de Schiphol Group, Philips, Heineken, DSM, Nike, Ahold, Stad Amsterdam en Accenture.

Dow Jones Sustainability IndexDit jaar bezet AIR FRANCE KLM voor de 10e keer op rij de positie als meest duurzame luchtvaartmaatschappij op de Dow Jones Sustainability Index (DJSI)*, de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling beoordeelt.

*De DJSI betreft de meest efficiënte ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling, samengesteld door RobecoSAM, een internationale vermogensbeheerder die de duurzaamheidsprestaties van ondernemingen beoordeelt.