Amstelveen,
11
juni
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Altijd online – ook aan boord!

Samenvatting

In 2013 introduceren KLM en AIR FRANCE mobiel dataverkeer tijdens de vlucht - Een wereldprimeur: internet en datacommunicatie aan boord - Proefperiode op langeafstandsroutes vanaf februari 2013

In het dagelijkse leven hebben onze klanten continu de mogelijkheid om online te zijn. Deze test is de eerste stap van de langetermijnstrategie van KLM en AIR FRANCE om inflight services voor mobiel dataverkeer aan te bieden op onze langeafstandsvluchten. Wij investeren graag om onze klanten nog beter van dienst te zijn en onze voorsprong op het gebied van innovaties en mobiele diensten te behouden
Christian Herzog, Senior Vice President Marketing AIR FRANCE KLM

Tijdens uw vlucht browsen op het web of een live-uitzending bekijken wordt werkelijkheid aan boord van KLM- en AIR FRANCE-vluchten. In samenwerking met Panasonic introduceren de twee luchtvaartmaatschappijen gezamenlijk een inflight service voor mobiel dataverkeer op hun langeafstandsvluchten. De testfase start begin 2013.

Met deze service kunnen klanten contact onderhouden met de rest van de wereld via sms-berichten, e-mails en een internetverbinding, en uiteindelijk ook via live-uitzendingen van tv-programma’s. Dankzij deze technologie bieden KLM en AIR FRANCE hun passagiers tijdens de vlucht toegang tot een ongekend aanbod aan mogelijkheden voor dataverkeer. Op de speciaal ontworpen inflight website worden uiteenlopende diensten gratis aangeboden, waaronder het laatste nieuws, tv-zenders en relevante informatie over de luchtvaartmaatschappij en de bestemming.

In 2013 wordt de nieuwe service getest tijdens vluchten met twee Boeing 777-300’s, een van elke luchtvaartmaatschappij. Gedurende deze periode kunnen passagiers tegen een vast tarief gebruikmaken van internet via hun smartphone, laptop of tablet met wifi. Daarnaast kunnen ze hun mobiele telefoon gebruiken voor dataverkeer, ongeacht hun reisklasse. Wij vragen de klanten om feedback te geven, hun verwachtingen te delen en suggesties te doen om de nieuwe service te verbeteren. Deze input wordt gebruikt voor verdere toepassing van de service in de toekomst.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws