Amstelveen,
11
september
2014
|
14:10
Europe/Amsterdam

AIR FRANCE KLM voor de 10e keer op rij nummer 1 in de DJSI 2014

Samenvatting

Voor de 10e keer op rij bezet AIR FRANCE KLM de positie als meest duurzame luchtvaartmaatschappij op de Dow Jones Sustainability Index (DJSI)*, de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling beoordeelt.

Ik ben heel trots dat we in het jaar waarin KLM haar 95ste verjaardag viert, maar liefst voor de tiende keer op rij de meest duurzame airline binnen onze sector zijn geworden. Het is een positie waar we trots op zijn en die bevestigt dat we onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en sociale impact serieus nemen.
Camiel Eurlings, president-directeur KLM

Daarnaast houdt AIR FRANCE KLM voor het zesde achtereenvolgende jaar de eerste positie in de overkoepelende sector ‘Transportation’, waar zowel lucht-, spoor-, zee- en wegtransport als luchthavenactiviteiten onder vallen.

Met deze resultaten behoudt AIR FRANCE KLM zijn positie als een van de 24 meest duurzame ondernemingen ter wereld.

AIR FRANCE KLM richt zich op vier belangrijke thema’s: terugdringen van onze impact op het milieu, integratie van duurzame ontwikkeling in de producten en diensten, bevordering van een verantwoord personeelsbeleid en duurzame maatschappelijke bijdrage in de gebieden waar de Groep actief is.

Als onderdeel van de nieuwe innovatieve ontwikkelingen heeft KLM ook dit jaar weer een nieuwe reeks vluchten op duurzame biobrandstof uitgevoerd en is in december 2013 een samenwerking met UNICEF aangegaan. De ontwikkelingen op het gebied van vluchten op biobrandstof zijn niet mogelijk zonder de samenwerking die KLM heeft met diverse partners, zoals de Nederlandse tak van het Wereld Natuur Fonds (sinds 2007) en de bedrijven die partner zijn van KLM’s Corporate BioFuel programma.

 

*De DJSI betreft de meest efficiënte ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling, samengesteld door RobecoSAM, een internationale vermogensbeheerder die de duurzaamheidsprestaties van ondernemingen beoordeelt.

Klik hier voor het persbericht van RobecoSAM.