Amstelveen,
13
september
2013
|
13:58
Europe/Amsterdam

AIR FRANCE KLM verkozen tot nummer 1 in de categorie ‘Transport’ van de DJSI 2013

Samenvatting

De Dow Jones Sustainability Index (DJSI)*, de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling beoordeelt, heeft AIR FRANCE KLM voor de negende keer op rij verkozen tot het meest duurzame bedrijf in de sector ‘Luchtvaart’.

Onze toewijding aan een uitgebreide vernieuwingsstrategie gericht op het herstel van onze concurrentiepositie gaat hand in hand met de inzet voor een verlaging van onze impact op het milieu en de bijdrage aan de ontwikkeling van de bestemmingen waar onze vliegtuigen iedere dag opstijgen en landen. Deze ranking onderschrijft onze betrokkenheid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en onze kennis van toekomstige wereldwijde uitdagingen.
Frédéric Gagey, Chairman and CEO of Air France.
Ik ben heel trots dat we nu al voor de negende keer op rij tot het meest duurzame bedrijf binnen onze sector zijn verkozen. Ieder jaar wordt het moeilijker om de koploper in de Dow Jones Sustainability Index te zijn. Deze positie bewijst dat we ons steeds verder ontwikkelen met nieuwe duurzame initiatieven.
Camiel Eurlings, Chairman and CEO of KLM

Daarnaast houdt AIR FRANCE KLM voor het vijfde achtereenvolgende jaar de eerste positie in de overkoepelende categorie ‘Transport’, waar zowel lucht-, spoor-, zee- en wegtransport als luchthavenactiviteiten onder vallen.

Met deze resultaten behoudt AIR FRANCE KLM zijn positie als een van de 24 meest duurzame ondernemingen ter wereld.

AIR FRANCE KLM richt zich op vier belangrijke thema’s: terugdringen van onze impact op het milieu, integratie van duurzame ontwikkeling in de producten en diensten, bevordering van een verantwoordelijk personeelsbeleid en duurzame maatschappelijke bijdrage in de gebieden waar de Groep actief is.

Als onderdeel van de nieuwe innovatieve ontwikkelingen heeft KLM langeafstandsvluchten uitgevoerd op duurzame biobrandstof en heeft ook Air France haar vliegtuigen nog lichter gemaakt om zo de impact op het milieu verder te verminderen. Daarnaast hebben beide maatschappijen een recyclingprogramma geïntroduceerd.

AIR FRANCE KLM is in 2005 opgenomen in de DJSI en staat tevens in de niet-financiële indexen Vigeo, ASPI, ESI Excellence en FTSE4Good.

*De DJSI betreft de meest efficiënte ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling, samengesteld door RobecoSAM, een internationale vermogensbeheerder die de duurzaamheidsprestaties van ondernemingen beoordeelt.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release