Amstelveen,
26
mei
2015
|
17:38
Europe/Amsterdam

AIR FRANCE-KLM: MVO-rapport 2014

Samenvatting

Het nieuwe rapport, dat KLM samen met AIR FRANCE publiceert, bevat ook dit jaar weer een overzicht van alle resultaten die zijn geboekt om onze organisatie verder te verduurzamen.

In dit interactieve rapport kunnen de verschillende onderwerpen gemakkelijk worden gevonden door het eenvoudig navigatiesysteem. De links naar aanvullende informatie of video’s maken het rapport prettig leesbaar. Klik hier om het volledige MVO-rapport 2014 van AIR FRANCE-KLM te openen.

Enkele hoogtepunten:

Iedere dag krijgen we nieuwe inzichten en hebben we nieuwere technieken tot onze beschikking die ons in staat stellen om onze werkzaamheden te verbeteren. Wij zijn continu actief op het gebied van het milieu en de samenleving. Mede hierdoor kunnen we onze doelstellingen voor 2020 behalen en bieden we kansen aan de toekomstige generaties.

Hieronder enkele voorbeelden van de door KLM behaalde resultaten in 2014:

  • Het gebruik van cateringproducten aan boord van KLM-vluchten op basis van niet duurzame palm- en sojaolie is met 80% teruggebracht. In 2014 hebben we 15 nieuwe duurzame producten geïntroduceerd waaronder ASC-gecertificeerde zalm en sappen met het GlobalGap-certificaat.
  • KLM heeft 20 vluchten kunnen uitvoeren van Amsterdam naar Aruba en Bonaire onder andere dankzij de bedrijven die deelnemen aan het KLM Corporate BioFuel-programma.
  • Door het gebruik van kleinere verpakkingen aan boord is een belangrijke bijdrage geleverd aan het verminderen van cateringafval. Tevens zijn de verpakkingen van de sandwiches aangepast, waardoor er per jaar ongeveer 20 ton minder afval wordt geproduceerd.
  • Met behulp van het Takes Back™-programma van tapijtfabrikant Desso is vorig jaar 39 ton aan gebruikt KLM-vliegtuigtapijt gerecycled tot onder meer nieuw garen en andere materialen.
  • Bij verschillende afdelingen wordt er minder papier gebruikt dankzij digitalisering. Handboeken worden digitaal aangeboden aan ons grondpersoneel, hetgeen betekent dat er per jaar 375.000 vellen papier worden bespaard.

Lees het MVO-rapport 2014 op klmtakescare.com voor meer details en voorbeelden. Onder Verslagen en rapportages vindt u MVO-rapporten uit voorgaande jaren.