Amstelveen,
07
augustus
2022
|
11:09
Europe/Amsterdam

Air France KLM Martinair Cargo vervoert Brunel Solar Team-auto

Gisteravond, zaterdag 6 augustus, is aan boord van een Boeing 747 vrachtvliegtuig van Air France KLM Martinair Cargo (AFKLMP) de Nuna 11s vertrokken vanaf Schiphol naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Dit is de auto waarmee het Brunel Solar Team meedoet aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Air France KLM Martinair Cargo is dit jaar transportpartner van het team. 

AFKLMP is dit jaar de logistieke partner van het Nederlandse Solar Team, dat geheel uit studenten van de TU Delft bestaat en verzorgt het vervoer tussen Nederland en Zuid-Afrika (vv) van de Nuna 11s. AFKLMP heeft de brandstof die nodig is om de Nuna 11's van Amsterdam naar Johannesburg te laten vliegen, omgezet in duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), waardoor de CO2-voetafdruk van de reis wordt verkleind. Het Nederlandse Brunel Solar Team en AFKLMP streven beide naar duurzaamheid en innovatie. Het gebruik van SAF levert een CO2-reductie van minimaal 75% op vergeleken met fossiele kerosine.

De Sasol Solar Challenge, die start op vrijdag 9 september 2022, gaat dit jaar van Johannesburg naar Kaapstad. De finish is op vrijdag 16 september.

Het Solar Team zelf vertrok donderdag 4 augustus al naar Zuid-Afrika.