Amstelveen,
29
september
2016
|
15:07
Europe/Amsterdam

AIR FRANCE KLM gaat samenwerking aan met Gogo om lange-afstandstoestellen van wifi te voorzien

Samenvatting

Op 29 september 2016 tekende AIR FRANCE KLM een samenwerkingsovereenkomst met Gogo, een wereldleider op het gebied van breedbandinternetdiensten en entertainment binnen de luchtvaart, om klanten connnectiviteit aan boord te kunnen bieden tijdens langeafstandsvluchten.

68 Boeing 777- en 15 Airbus A330-toestellen van AIR FRANCE, en 29 Boeing 777- en 12 Airbus A330-toestellen van KLM worden vanaf eind 2017 uitgerust met wifi. Dit zijn in totaal 124 langeafstandstoestellen.

Dankzij dit nieuwe samenwerkingsverband kunnen passagiers op KLM- en AIR FRANCE-vluchten via hun smartphone, laptop of tablet contact houden met familie, vrienden of zakenpartners. Het door AIR FRANCE KLM ontworpen entertainmentsysteem aan boord, dat uitgebreider is dan de standaardsystemen, bevat een vrij toegankelijke omgeving waarin klanten relevante informatie over hun vlucht kunnen vinden, hun reis kunnen regelen en entertainment kunnen uitkiezen.

Het 2Ku-platform van Gogo is een duurzaam platform dat gebruikmaakt van de nieuwste antennetechnologie, waardoor het product eenvoudig kan worden aangepast aan de groeiende vraag van de klant.

 

 

We willen onze klanten de beste connectiviteit bieden. Door wifi op ruim 120 langeafstandstoestellen beschikbaar te stellen, laten we opnieuw zien dat we innovatief zijn en onze passagiers de nieuwste technologie kunnen bieden.
Michel Pozas Lucic, Vice President Customer Innovation and Care bij AIR FRANCE KLM

Wifi op vluchten met Boeing 787
Aan boord van de Boeing 787 Dreamliner, één van de toestellen uit de langeafstandsvloot van AIR FRANCE KLM, kunnen passagiers al gebruikmaken van wifi. Acht van deze toestellen zijn van KLM. Vanaf 9 januari 2017 gaat AIR FRANCE de eerste vlucht met wifi uitvoeren. De Boeing 787-toestellen van AIR FRANCE KLM zijn uitgerust met wifi door Panasonic Avionics. Reizigers kunnen in deze toestellen gebruikmaken van hetzelfde systeem en dezelfde producten die momenteel zijn gepland voor de langeafstandsvloot.

Over AIR FRANCE KLM
AIR FRANCE KLM is een invloedrijke multinational in de sector die zich stevig heeft geworteld in Europa. De belangrijkste activiteiten van de Groep zijn personenvervoer, vrachtvervoer en onderhoud van luchtvaartproducten.

De Groep is toonaangevend op het gebied van internationaal verkeer vanuit Europa. In 2016 boden de vier samenwerkende maatschappijen KLM, AIR FRANCE, Transavia en HOP! hun klanten toegang tot een netwerk van meer dan 320 bestemmingen in 114 landen. Air France AIR FRANCE KLM vervoerde in 2015 met een vloot van 534 toestellen 89,8 miljoen passagiers. De Groep voert dagelijks 2.200 vluchten uit, voornamelijk vanaf de hubs Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam-Schiphol.

Het Flying Blue-programma is met meer dan 27 miljoen deelnemers een van de grootste frequent flyer programma’s in Europa.

AIR FRANCE KLM en partners Delta Air Lines en Alitalia staan met 270 dagelijkse vluchten aan het hoofd van het grootste trans-Atlantische samenwerkingsverband.

Ook is AIR FRANCE KLM lid van SkyTeam, een internationale luchtvaartalliantie bestaande uit 20 maatschappijen die reizigers samen toegang bieden tot een wereldwijd netwerk van meer dan 16.270 dagelijkse vluchten naar 1.057 bestemmingen in 179 landen.