Amstelveen,
24
januari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Air France-KLM Cargo brengt Witte Fietsen naar Kenia

Samenvatting

Afgelopen week heeft Air France-KLM Cargo 220 Witte Fietsen uit Het Nationale Park De Hoge Veluwe naar Kenia gevlogen. Air France-KLM Cargo en Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben de handen ineengeslagen om de Stichting Cycling out of Poverty te ondersteunen.

De Hoge Veluwe stelt jaarlijks een paar honderd fietsen per jaar beschikbaar, die door Air France-KLM Cargo belangeloos naar Kenia worden vervoerd. In Kenia worden de fietsen door Cycling out of Poverty in ontvangst genomen en ingezet voor diverse projecten. Cycling out of Poverty ondersteunt kleine ondernemers, gezondheids-werkers en scholieren in Afrika met fietsen. Veel Afrikanen hebben geen geld om een fiets te kopen maar wel een visie over hoe ze een fiets kunnen inzetten om geld te verdienen, naar school of naar ziekenhuizen te gaan.

Ter gelegenheid van haar 90-jarig bestaan in 2009 heeft KLM AirCares de stichting Cycling out of Poverty gesteund. KLM medewerkers en passagiers hebben geld en Flying Blue Miles gedoneerd ter waarde van ruim € 80.000. Het project ‘Cycling Blue for Kenya’ behelsde het opzetten van een fietswerkplaats en een opleiding voor 75 Kenianen tot fietsenmaker. Daarnaast werd microkrediet verleend aan families om een eigen fietstaxibedrijfje op te zetten of een fiets te kopen voor kinderen die meer dan tien kilometer van school wonen. Zo draagt het project tevens bij aan de millenniumdoelstelling: het bereiken van een universele basiseducatie.

Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe schrijft jaarlijks een vijfde deel van zijn Witte Fietsen af en zoekt daarvoor een goede bestemming. De Stichting is daarom bijzonder content met het feit dat de Witte Fietsen een tweede leven krijgen in Kenia. Alvorens de fietsen naar hun nieuwe bestemming gaan, worden deze volledig opgeknapt door jongeren van de Hoenderloo Groep. De Hoenderloo Groep biedt specialistische 24-uurszorg aan jongeren met complexe gedragsproblemen. Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe streeft er naar zo duurzaam mogelijk en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het hergebruiken van deze fietsen sluit dan ook goed aan bij de doelstellingen van de Stichting.

De samenwerking tussen KLM en Nationaal Park de Hoge Veluwe gaat vele jaren terug. Het Witte Fietsen-project is een van de vele initiatieven die het sociale gezicht van KLM laat zien en de hartelijke relatie met het park onderstreept.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws