Amstelveen,
01
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Air France Cargo-Klm Cargo Vliegt Wereldberoemd Schilderij Van Matisse Naar Nederland

Samenvatting

KLM vervoerde maandag een wereldberoemd schilderij van de Hermitage van Sint Petersburg naar de Hermitage in Amsterdam. Het gaat om het wereldberoemde schilderij De dans van de Franse schilder Henri Matisse, dat tot en met 9 mei te zien is in de Hermitage Amsterdam. Het enorme schilderij is het topstuk van de tentoonstelling Van Matisse tot Malevich. De expositie is tot en met 17 september dit jaar in de Hermitage Amsterdam te zien.

Air France Cargo-KLM Cargo heeft jarenlange ervaring en expertise op het gebied van bijzonder vervoer.

Vanuit Sint Petersburg werd het schilderij begeleid door verschillende Nederlandse en Russische gasten, onder wie Ernst Veen, de directeur van Hermitage Amsterdam. Verder waren er internationale journalisten en cameraploegen.

Vertegenwoordigers van de voornaamste reisagenten in Sint Petersburg en Russische pers bezoeken Nederland in het kader van de Holland Alliantie, een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Bureau voor Toerisme & Cultuur, Schiphol en KLM. De alliantie wil de bestemming Holland meer bekendheid te geven. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws