Amstelveen,
31
augustus
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Aerolíneas Argentinas treedt toe tot SkyTeam

Samenvatting

Alliantie verwelkomt de eerste Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij als 18de partner en blijft zich daarmee richten op groeikansen op het continent.

“Het verheugt ons dat we onze Argentijnse klanten nu toegang kunnen bieden tot een groter wereldwijd netwerk. Vandaag vormt tevens een belangrijke mijlpaal in ons streven om ons Zuid-Amerikaanse netwerk te versterken”, aldus Michael Wisbrun, algemeen directeur van SkyTeam. “Met de snel groeiende vraag naar reizen naar Zuid-Amerika en Argentinië voegt Aerolíneas Argentinas een aanzienlijke meerwaarde toe aan onze alliantie. Onze klanten kunnen nu kiezen uit een groot aantal opties voor zaken- en vakantiereizen”.
Michael Wisburn, algemeen directeur Skyteam

Vandaag heette SkyTeam, de wereldwijde luchtvaartalliantie, Aerolíneas Argentinas welkom als haar 18de partner. De nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië, de op een na grootste economie van Zuid-Amerika, wordt hiermee de eerste SkyTeam-partner uit Zuid-Amerika, waarmee het SkyTeam-netwerk met 40 nieuwe bestemmingen wordt uitgebreid.

“Ook in de toekomst zullen wij ons op dit continent blijven richten. Onze medeoprichters Delta en Aeroméxico zijn belangrijke spelers in de Latijns-Amerikaanse markt en zij vervullen een voortrekkersrol bij het vinden van nieuwe groeikansen in deze regio”, vervolgt Wisbrun. “Delta heeft haar samenwerking met het Braziliaanse GOL en Aeroméxico uitgebreid met baanbrekende commerciële overeenkomsten die de weg zullen vrijmaken voor verdere mogelijkheden voor SkyTeam en onze klanten”.

De toetreding tot SkyTeam is een belangrijke stap in Aerolíneas Argentinas’ langetermijnplan voor de uitbreiding en revitalisering van de maatschappij. De belangrijkste elementen van dit plan zijn een vernieuwing van de vloot, reorganisatie van het netwerk, upgrading van het volledige IT-platform, verbetering van de productkwaliteit en van het frequent flyer-programma Aerolíneas Plus. Vanuit haar twee hubs in Buenos Aires voert Aerolíneas Argentinas vluchten uit naar 52 bestemmingen in 14 landen, waaronder 35 bestemmingen binnen Argentinië zelf. Hiertoe behoren populaire toeristische bestemmingen zoals de zuidelijkste stad ter wereld Ushuaia, de spectaculaire watervallen van Iguazu, de wereldberoemde wijnstreek Mendoza en de industriële centra Córdoba en Rosario.

Op Buenos Aires wordt gevlogen door zes bestaande SkyTeam-partners: Aeroméxico, Air Europa, Air France, Alitalia, Delta Air Lines en KLM, die regelmatige lijnvluchten van en naar Noord-Amerika en Europa uitvoeren. Gezamenlijk bieden de SkyTeam Member airlines nu 123 dagelijkse vluchten vanuit Buenos Aires naar 53 bestemmingen wereldwijd.

SkyTeam streeft er voortdurend naar de beleving van haar klanten verder te verrijken. Daarom zal ook Aerolíneas Argentinas vanaf eind 2012 gebruikmaken van SkyPriority, de priorityservices op de luchthaven waarvan Elite Plus-deelnemers en passagiers van First Class en Business Class wereldwijd kunnen profiteren. Klanten van Aerolíneas Argentinas kunnen met onmiddellijke ingang Miles sparen en besteden aan boord van alle vluchten die door SkyTeam Member airlines worden uitgevoerd. Deelnemers aan de overige frequent flyer-programma’s van de SkyTeam-partners kunnen ook Miles sparen en besteden wanneer zij met Aerolíneas Argentinas vliegen.

Klanten die met de Go Round the World Pass van SkyTeam reizen, profiteren nu van nog betere verbindingen tussen zes continenten. Aerolíneas Argentinas voert rechtstreekse vluchten uit van Buenos Aires naar Sydney. Dit betekent dat klanten die een Round the World-reis met SkyTeam maken voor het eerst non-stop tussen Zuid-Amerika en Australië kunnen vliegen.

Voor meer informatie:

SkyTeam
Corporate Communications
T: +31 (0)20 333 3064
E: media@skyteam.com

Boilerplate

Over SkyTeam

SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 520 lounges wereldwijd. De achttien airlines zijn: Aeroflot, Aerolíneas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 537 miljoen passagiers per jaar bijna 15.000 dagelijkse vluchten naar 993 bestemmingen in 186 landen.
www.skyteam.com/ / www.facebook.com/skyteam / www.youtube.com/user/skyteam

Over Aerolíneas Argentinas

Aerolíneas Argentinas, de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië, is één van de leidende luchtvaartmaatschappijen van Zuid-Amerika. Aerolíneas Argentinas vliegt vanuit haar thuisbasis Aeroparque Jorge Newbery en Ezeiza International Airport in Buenos Aires naar 17 internationale bestemmingen in Amerika, Europa en Australië. Samen met Austral Líneas Aéreas voert Aerolíneas vluchten uit naar 35 bestemmingen in Argentinië, waarmee ze naar meer steden in het Argentijnse gebied vliegt dan elke andere luchtvaartmaatschappij. Aerolíneas voert een ambitieus vernieuwingsprogramma voor de vloot door, dat aanving in 2009 met de toevoeging van 12 Boeing 737-700’s Next Generation en de aankoop van 20 Embraer 190’s. Voor meer informatie over de maatschappij bezoekt u http://www.aerolineas.com/.

Deel deze release

Laatste nieuws