Amstelveen,
03
februari
2016
|
08:45
Europe/Amsterdam

Achtste nieuwe bestemming voor KLM in zomer 2016

KLM gaat op Astana in Kazachstan vliegen naast Almaty

Samenvatting

KLM breidt haar dienstregeling naar Kazachstan uit door de huidige vluchten naar Almaty te combineren met vluchten naar de hoofdstad Astana. De nieuwe route Amsterdam-Almaty-Astana wordt vanaf 3 mei 2016 gevlogen.

Er zullen dan vier wekelijkse cirkelvluchten naar Almaty en Astana worden uitgevoerd (op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag): twee vluchten van Amsterdam via Astana naar Almaty en terug naar Amsterdam (op dinsdag en vrijdag), en twee vluchten van Amsterdam via Almaty naar Astana en terug naar Amsterdam (op woensdag en zondag).

De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200. KLM speelt daarbij in op de vraag van passagiers door aan boord van het toestel drie verschillende reisklassen te bieden, met 30 stoelen in World Business Class, 35 stoelen in Economy Comfort en 178 stoelen in Economy Class. De Economy Comfort-stoelen hebben 10 cm meer beenruimte en een rugleuning die tot tweemaal verder naar achteren verstelbaar is. Ook krijgen Economy Comfort-passagiers voorrang bij het uitstappen.

We zijn trots op onze nieuwe KLM-route naar Astana die we onze klanten aanbieden in combinatie met onze andere bestemming in Kazachstan, Almaty. Met deze achtste nieuwe bestemming, naast Salt Lake City, Genua, Ibiza, Dresden, Southampton, Inverness en Valencia, continueert KLM haar strategie om klanten steeds nieuwe routes aan te bieden
Pieter Elbers - president-directeur KLM

Over Astana
Astana (Kazachs voor ‘hoofdstad’) werd in 1830 gesticht. De stad werd in 1997 hoofdstad van Kazachstan en heeft ongeveer 835.000 inwoners. Tot die tijd was Almaty de hoofdstad. In Astana bevinden zich het parlementsgebouw, het presidentiële paleis Ak Orda, de Hoge Raad en tal van overheidsgebouwen. De stad heeft talloze moderne gebouwen, waaronder het winkelcentrum Khan Shatyr en de monumentale Bayterek Tower. Astana is organisator van Expo 2017.

Vluchtschema Amsterdam-Astana-Almaty (plaatselijke tijden)
Vanaf 3 mei vertrekt deze cirkelvlucht iedere dinsdag en vrijdag om 15.10 uur vanuit Amsterdam met aankomst om 00.50 uur in Astana. De vlucht vertrekt daar weer om 02.00 uur en landt om 03.45 in Almaty. Vanuit Almaty wordt vervolgens om 05.10 uur vertrokken, met aankomst om 08.25 uur in Amsterdam.

Vluchtschema Amsterdam-Almaty-Astana (plaatselijke tijden)
Vanaf 4 mei vertrekt deze cirkelvlucht iedere woensdag en zondag om 15.10 uur vanuit Amsterdam met aankomst om 01.40 uur in Almaty. De vlucht vertrekt daar weer om 03.05 uur en landt om 04.55 in Astana. Vanuit Astana wordt vervolgens om 06.10 uur vertrokken, met aankomst om 08.15 uur in Amsterdam.