Amstelveen,
23
november
2016
|
23:53
Europe/Amsterdam

Winnaars bekendgemaakt van Oranje Handelsmissiefonds 2016

Record aantal ondernemers wil vleugels uitslaan naar buitenland

Samenvatting

Tien veelbelovende MKB-bedrijven zijn op 23 november uitgeroepen tot winnaar van het Oranje Handelsmissiefonds 2016. Het fonds had dit jaar 570 inschrijvingen; 40% meer dan vorig jaar. De winnaars zijn geselecteerd op basis van hun idee, ambitie en motivatie om in het buitenland succesvol te zijn.Tijdens de prijsuitreiking in de KLM-hangar op Schiphol Oost maakten de initiatiefnemers van het fonds, KLM, ING, het ministerie van Buitenlandse Zaken en MKB-Nederland, de winnaars bekend. Ze worden bijgestaan door de initiatiefnemers, die een jaar lang hun expertise en ervaring delen.

 

 

 

KLM brengt internationale zakenpartners bij elkaar. Via ons wereldwijde KLM-netwerk helpen we de winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds aan belangrijke contacten op locatie. We bieden hen waar mogelijk een introductie bij relevante contacten in binnen- en buitenland. We kijken ernaar uit om ook dit jaar deuren te openen naar de markten waar deze ambitieuze ondernemers aan de slag willen.
Pieter Elbers - KLM president-directeur & CEO

 

Hieronder een korte toelichting op de winnaars:

  • Aerofilm Systems (Eindhoven) ontwerpt, ontwikkelt en produceert luchtkussen transportsystemen. Het bedrijf wil graag de bekendheid van het luchtkussentransport vergroten en handeldrijven met de Verenigde Staten.
  • Dopper (Haarlem) maakt duurzame waterflessen en accessoires. Het bedrijf streeft ernaar de hoeveelheid wegwerpplastic afval te verminderen. De ambitie is om ook in de Verenigde Staten zaken te doen.
  • Globemilk (Boxmeer) is specialist in houdbare Nederlandse melk en heeft de vloeibare boerensoftijsmix ontwikkeld. Globemilk wil dit product graag exporteren naar de Verenigde Arabische Emiraten.
  • Holland Water (Driebergen) levert duurzame oplossingen voor veilig water zonder legionella. Als marktleider in koper- en zilverionisatiesystemen wil het bedrijf graag voet aan de grond krijgen in de Verenigde Arabische Emiraten.
  • Klaver Fietsparkeren (Hoogeveen) is specialist op het gebied van fietsparkeren met producten als fietsenrekken, -stallingen en -overkappingen. Graag wil de onderneming een samenwerking opzetten met bedrijven in Colombia.
  • Milgro (Rotterdam) levert producten en diensten op het gebied van onafhankelijk afval- en grondstoffenmanagement. Het Verenigd Koninkrijk biedt mooie kansen om de transitie van verbruik naar gebruik van grondstoffen verder uit te breiden.
  • Patta (Amsterdam) is gespecialiseerd in schoenen en kleding. Het bedrijf is vernieuwend in de Nederlandse streetwear branche en wil zijn producten graag exporteren naar Tokyo en Hong Kong.
  • TinyEYE (Groningen) levert en ontwikkelt online logopedie voor kinderen en volwassenen. TinyEYE wil graag de e-Health module telelogopedie naar Duitsland exporteren.
  • Yalp (Goor) ontwikkelt hightech speel- en sporttoestellen met computers voor buiten. De ambitie is om deze interactieve playground ook in de Verenigde Staten uit te rollen.
  • ZAZU (Amsterdam) maakt kinderklokken en slaaptrainers, waardoor kinderen langer slapen en hun ouders ook. Het bedrijf wil ook graag ouders in Brazilië net dat beetje meer slaap geven.

Tijdens de feestelijke ceremonie onder leiding van Roos Moggre, presentatrice van WNL, reikten Pieter Elbers (president-directeur KLM), Ralph Hamers (CEO ING Groep), Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland) en Matthijs van Bonzel (Ambassadeur van Nederland in Spanje), de prijzen uit.

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het Oranje Handelsmissiefonds helpt jaarlijks tien bedrijven uit het MKB met het realiseren van hun internationale ambities. Via hun internationale netwerk worden deuren geopend die anders vaak gesloten blijven. Het is het vierde jaar op rij dat de Oranje Handelsmissieprijzen worden uitgereikt.